fredag 11. februar 2011

Krydder, sauser og diverse


Craigs BBQ-saus. (Brukt med tillatelse fra Grillkongen Craig).
2 ss matolje. (Enda bedre med baconfett).
1 middels stor løk. Hakket.
2 hvitløkfedd, finhakket.
4 boksen á 400 gram hermetiske tomater.
2 ss eplesidereddik
5 dl eplejuice
1 dl brunt sukker
2 ss sennep
1 ss Worcestershiresaus
1 ss Rub-a-dub
1/2 ts salt
1/2 ts sort pepper
1/2 ts kajennepepper

Stek hvitløk og løk i oljen. (Myke, men ikke brune)
Ha i resten av ingrediensene, og kok opp.
Reduser varmen og la småkoke i 30-40 minutter. Smak til med salt og pepper.

Ingredienser for Craigs BBQ-saus:



Ferdig saus:



Sennepsaus: (Brukt med tillatelse fra Grillkongen Craig).
2 dl amerikansk sennep. (Eller dijon).
2 dl honning
1 dl brunt sukker
1 dl eplesidereddik
Salt
Pepper

Alt kokes opp, og la småkoke 15 minutter. Avkjøl.


Rub-a-dub. (Krydderblanding). (Brukt med tillatelse fra Grillkongen Craig).
5 ss malt paprika
2 ss pluss 1ts salt
2 ss brunt sukker
2 ss chilipulver
1 ss svart pepper
1 ss hvit pepper
1 ss tørket oregano
1 ss hvitløkpulver
1 ss løkpulver
1 ts kajennepepper

Bland ingrediensene godt.

Craigs coleslaw: (Brukt med tillatelse fra Grillkongen Craig).
1 dl majones
1 dl rømme
2 ss sukker
2 ss dijonsennep
1 ss eplesidereddik
1 ss presset sitron
1 ts sellerisalt.
1 ts kvernet sort pepper

2 liter revet/hakket kål
1 stk revet gulrot
1 stk finhakket løk
2 stk finhakket hvitløkfedd
Salt

Bland de øverste ingrediensene, (dressingen) i en bolle.
Bland kål, gulrot, løk, hvitløk i en stor bolle.
Hell dressingen over og bland godt. Smak til med salt. Dekk til og la stå i kjøleskapet, serveres kald.

Ingredienser for Craigs coleslaw:



Ferdig coleslaw:




Andre oppskrifter:

Enkel og god bbq-saus fra Bjørn Tore Teigen.
500 gr Heinz ketchup
250 gr brunt sukker
1 dl sterk kaffe
Tabasco. (Fra noen dråper til 1 ss etter smak).

Alt blandes i en bolle. La sausen stå en time før servering slik at sukkeret blir oppløst.

Baked beans
For hver boks tomatbønner tilsettes:
-3 ss brunt sukker
-1/2 løk
-100 gram bacon
-1 ss sennep
-2 ss ketchup.
-1 ss molasse. (Kan sløyfes).

Bacon og løk skjæres i terninger, stekes i stekepanne, og blandes sammen med resten av ingrediensene.

Blandingen kokes opp før servering. (Koker den for lenge kan den tykne).

Ingredienser for baked beans.



Potetsalat.
7-8 mellomstore poteter, skåret i terninger og kokt passe myke.
2-3 ss finhakket sylteagurk
2 ss finhakket purre
4-5 hardkokte egg, grovhakket
1 dl majones
3 dl rømme

Rør sammen majones og rømme før dette vendes inn i resten av ingrediensene. (Begynn med 2/3 av rømme/majones blandingen).

6 kommentarer:

  1. Prøvde meg på halv oppskrift av BBQ sausen.. ble ganske kraftig eplecidereddik-smak og meeeget sterkt, får prøve å smake litt til neste gang :)

    Hold frem med bloggen, kjempeinspirasjon

    SvarSlett
  2. Den er nok litt i den enden av skalaen ja..

    Jeg har nok gått mer og mer over på den enkle bbq-sausen som også står på denne siden eller blanding av diverse kjøpesauser :-)

    SvarSlett
  3. 2ss epplesidereddik og ikkje 2dl

    SvarSlett
  4. Hmm, i boka står det 2dl.., det er en stund siden jeg har laget denne og jeg husker ikke om det ble mye eddik.

    SvarSlett
  5. hjemmesiden Craig.no sier 2ss på ein tilsvarende oppskrift,der tomatene er byttet ut med ketchup.??

    SvarSlett
  6. Da retter jeg det.., høres litt voldsomt ut med 2dl.

    Takk :-)

    SvarSlett