tirsdag 23. august 2011

Røykt svinekam m/soppstuing

Var litt i tvil om jeg skulle grille den røykte svinekammen hel, men som dere ser på bildet ble svinekammen utbeinet og skåret i tykke skiver. (Beinfrie "sommerkoteletter").



Soppstuing: 8 store sjampinjonger i skiver, 1 stor løk i skiver, 75-100 gram smør, 3 dl fløte, salt, pepper og på slutten jevnes sausen med maizena rørt ut i litt kald melk. (Legg aluminiumsfolie som lokk på aluminiumsbakken).



Poteter skåret i litt tykke skiver og kokt i lettsaltet vann i 5 minutter. Etterpå får potetene en runde med solsikkeolje, salt og pepper.



Potetene på grillen.



Soppstuingen har stått på grillen 45 minutter. (Løftet på folien og rørte rundt av og til). Potetene er satt til side for å gi plass til kjøttet.



Kjøttet grilles noen minutter direkte på hver side og får 2-3 minutter indirekte etterpå.



Servert.



Dette er rett og slett kjempegodt :-)


2 kommentarer:

  1. Detta såg godt ut Arild! Ein av favorittrettane mine det.

    Hilsen Martin.

    SvarSlett
  2. Takk for det og jeg er enig i at det er skikkelig godt.

    SvarSlett