Oksekam, kotelettkam, prime rib, rib roast, standing rib roast.., osv.
Dette er ribbe 10-12 regnet forfra på dyret. Det fremkommer ikke godt på bildet, men dette stykket er 4,2kg.
Knyttes opp for å unngå at kjøttet deler seg langs marmoreringen.
Sett ovenfra.
Urter og hvitløk til "krydder-gugga".
Klar for blanding med solsikkeolje, salt og pepper.
Hvile to timer før grilling.
På grillen, indirekte varme under lokk.
Etter 3 timer på grillen med røyk fra kirsebær og plomme.
Hmm..
Tok kjøttet av ved 55 grader kjernetemperatur. I løpet av hviletiden steg temperaturen til 61 grader.
Kjøttet skjæres fra beina.
Gjennomskåret.
Servert. (Litt rent kjøtt og litt "skorpe". Mesteparten av fettet skjæres vekk).
Kjempegodt!
.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar