mandag 28. november 2011

Oksekam m/bein

Oksekam, kotelettkam, prime rib, rib roast, standing rib roast.., osv.

Dette er ribbe 10-12 regnet forfra på dyret. Det fremkommer ikke godt på bildet, men dette stykket er 4,2kg.




Knyttes opp for å unngå at kjøttet deler seg langs marmoreringen.




Sett ovenfra.




Urter og hvitløk til "krydder-gugga".




Klar for blanding med solsikkeolje, salt og pepper.




Hvile to timer før grilling.




På grillen, indirekte varme under lokk.




Etter 3 timer på grillen med røyk fra kirsebær og plomme.




Hmm..




Tok kjøttet av ved 55 grader kjernetemperatur. I løpet av hviletiden steg temperaturen til 61 grader.




Kjøttet skjæres fra beina.




Gjennomskåret.




Servert. (Litt rent kjøtt og litt "skorpe". Mesteparten av fettet skjæres vekk).




Kjempegodt!


.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar