Utgangspunktet for denne grillingen var en middag på Kreta.., derav tittelen.
Ingredienser for marinade:
Gresk mat krever gresk olivenolje.. ;-)
Begynnelsen på marinaden.
Ferdig marinade. (Mengde på ingrediensene er litt på "gefylen").
Utbeinede lammelår.
Kjøttet lagt i marinaden over natten.
Neste dag legges kjøttet på indirekte grilling. Biter av plommetre og fliser av krisebær på kullet.
Jevnt lav temperatur med røyk rundt 100-110 grader.
Nærmer seg 5 timer på grillen.
Ingredienser for tomatsausen.
Fres løk, hvitløk og sjalottløk i olivenolje. Tilsett tomatene og grønnsakskraft. Smakes til med salt, pepper, oregano og cayennepepper.
Servert med kokte poteter og tomatsaus.
Snadder :-)
.
Den så mektig god ut. Aldri prøvd å beine ut tidligere, men det lar seg kanskje gjøre det også... :-) Kanskje det blir ett forsøk snart, mye deilig lam i butiken om dagen!
SvarSlettGleder meg til å fyre grillen imorgen, selvom den er type gass...