lørdag 15. september 2012

Gresk lam


Utgangspunktet for denne grillingen var en middag på Kreta.., derav tittelen.

Ingredienser for marinade:



Gresk mat krever gresk olivenolje.. ;-)



Begynnelsen på marinaden.



Ferdig marinade. (Mengde på ingrediensene er litt på "gefylen").



Utbeinede lammelår.



Kjøttet lagt i marinaden over natten.



Neste dag legges kjøttet på indirekte grilling. Biter av plommetre og fliser av krisebær på kullet.



Jevnt lav temperatur med røyk rundt 100-110 grader.



Nærmer seg 5 timer på grillen.



Ingredienser for tomatsausen.



Fres løk, hvitløk og sjalottløk i olivenolje. Tilsett tomatene og grønnsakskraft. Smakes til med salt, pepper, oregano og cayennepepper.



Servert med kokte poteter og tomatsaus.



Snadder :-)



.

1 kommentar:

  1. Den så mektig god ut. Aldri prøvd å beine ut tidligere, men det lar seg kanskje gjøre det også... :-) Kanskje det blir ett forsøk snart, mye deilig lam i butiken om dagen!

    Gleder meg til å fyre grillen imorgen, selvom den er type gass...

    SvarSlett