lørdag 12. oktober 2013

Lammeskank


Det er tiden på året for godt lammekjøtt, og inspirert av Hans Petter Rasmussen på The European Allstar BBQ Team har lammeskank stått på menyen.


Lammeskankene trimmes litt inn på beinet. Grilles direkte for farge og smak.Rosmarin, hvitløk og chili for braiseringen.Lammeskanker, rosmarin, hvitløk, chili og øl. (Ja, det står øl). La det putre, (braisere på fint), i 2 timer under lokk.Så 3 timer indirekte grilling ved 120 grader. (Bruk røyk dersom man liker det).Servert med potetpure, (selvfølgelig hjemmelaget med mye smør og fløte), gulrøtter, sopp og saus. (Noe av ølblandingen has i sausen).Knallgodt :-)

4 kommentarer:

 1. Hvor lenge har du den på for farge og smak sin del?
  og hvor mye øl hadde du i det badet?
  Har du bare så det dekker over? :)
  Va en stilig prosesse da :)

  SvarSlett
 2. Direkte grilling er bare snakk om noen minutter på hver av "alle sidene". Det gikk fire småflasker øl i den aluminiumsbakken.., til det dekker er ok.

  SvarSlett
 3. Dette så kjempegodt ut :) hvilken saus hadde du til?

  SvarSlett
 4. Takk. Sausen ja.., huske det nå.., tror det er litt rart skrevet fra min side da jeg regner med at ølblandingen danner grunnlag for sausen og at denne er jevnet med litt hvetemel og tilsatt fløte e.l. Mener å huske at det var ganske godt :-)

  SvarSlett