fredag 13. desember 2013

Ribbe på kinesisk..


Nå i disse juletider passer det å teste ut varianter av ribbe.., denne er Kina inspirert.

Five-spice, riseddik, salt og pepper.



Ribben smøres inn med eddik og kjøttet krydres med femkrydder, salt og pepper.



Ribben legges i kjøleskapet med svoren opp natten over uten å tildekkes.



Neste dag lages det en "forskaling" og grovt salt legges tykt på svoren.



Klar for grillen.



Indirekte grilling ved ca. 200 grader.



Etter en time.



Saltet fjernes og ribben legges tilbake på grillen.



Servert.




Saftig og godt :-)

2 kommentarer:

  1. Blir svoren sprø her?
    Og hvor lenge sånn ca har du denne på grillen totalt tid? :)
    Liker ribbe så hvorfor ikke prøve denne :)

    SvarSlett
  2. Vanligvis er det relativt greit å få sprø svor, man denne gangen rota jeg det litt til, så den ble bare delvis sprø svor.

    Totaltiden ligger mellom 2.5-3 timer.

    SvarSlett