søndag 22. februar 2015

Det går mot vår..


Det har blitt lite grilling de siste månedene.., og jeg skylder på været. Om det er dette som er den egentlige grunnen eller om jeg rett og slett har rota rundt med andre ting er jeg usikker på, men uansett så blir det mer grilling fremover og forhåpentligvis noe "bloggvennlig" som kan legges ut. (Høres ut som at bloggen ikke har vært oppdatert på 3 år og ikke i 3 måneder, og for de fleste er det kanskje naturlig at grillen er kald i perioden nov-feb).

Forrige helg besøkte vi Brazil Churrascaria AS i Bergen. Sør-Amerika er som kjent fantastiske på kjøtt og grilling, og dette restaurantkonseptet er blitt skikkelig populært, og de siste årene også i Bergen. (Første gang jeg prøvde dette var i Portugal for 12-14 år siden, og jeg glemmer det aldri).

Hadde ikke med kamera så jeg beklager bildekvaliteten. Første bilde er "lånt" på restaurantens nettside.
Grillen.., 30 roterende spyd på hver side av en varmeboks/røykboks.

  


Etter at man har satt seg og bestillt drikke forsyner man seg med tilbehør.., og utvalget var bra.Tilbake på bordet er konseptet enkelt.., den grønne siden opp betyr at man vil ha kjøtt.., har man behov for pause, (ha, ha, ha), snur man den røde siden opp.Skikkelig kniv og det var IKKE fordi kjøttet var seigt. Klypa bruker man til å ta i mot kjøttet når servitøren, (gaúchoen/cowboyen), skjærer det av spydet.Et av mange spyd, 10-12 stk, kom ut av tellingen, kylling, lam, pølse, svin, storfe og ananas. Dette er bibringe, langtidsgrillet, med bein. Virkelig saftig, mørt og smakfullt, men jeg savnet litt røyksmak.Grillere vil sikkert lure på hvordan de rent praktisk ordner dette med maten/logistikken. (Det gjorde i hvertfall jeg før jeg bestillte bord). De ordner dette ved å ha servering kl. 1500-1700, kl. 1800-2000 og kl. 2100 og ut kvelden. Genialt enkelt :-)2 kommentarer:

  1. Prøvde en slik type sted i Florida en gang - og konseptet er jo helt genialt :) Vet du om det fins flere slike i Norge, eller på Østlandet?

    SvarSlett
  2. Tror de har åpnet en i samme kjede i Oslo.

    SvarSlett