fredag 12. oktober 2018

Pork belly burnt ends


Pork belly, altså den delen av ribba uten bein. Svoren er fjernet og bitene er krydret med grillkrydder.


Fyrer opp 10 stk briketter. (Bruker briketter da det er lettere å holde jevn temperatur over tid enn ved bruk av grillkull).


Min Weber 67cm satt opp for "low and slow".


De tente brikettene legges i ene enden av de brikettene som ikke er tent og det legges på noen biter røykved.


Kjøttet settes på grillen på motsatt side av varmen. (På rist). Over brikettene settes en aluminiumsbakke med vann som hjelper til med å holde temperaturen jevnt lav. (Noen mener også at dette vannet tilfører fuktighet).


Grillen holdes rundt 125 °C


Etter 3 timer.


Brunt sukker, honning og smør.


Kjøttet legges i en ren aluminiumsbakke og man har på brunt sukker, honning og smør.


Lokk legges på aluminiumsbakken med kjøtt og settes tilbake på grillen 2 timer.
(Lokket på grillen skal legges på... 😊).


Etter 2 timer tar man lokket av aluminiumsbakken. BBQ saus påføres og man lar dette stå på grillen 0,5 time.


Det ferdige resultatet, saftig og godt.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar