fredag 11. februar 2011

Biff Mallorca

Biff Mallorca "oppdaget" vi på ferietur til Mallorca. (He, he). En av de første dagene gikk vi forbi en restaurant hvor man kunne se rett inn på kjøkkenet hvor det stod en flott vedfyrt grill. Dette måtte bare prøves.

Vi satte oss slik at jeg hadde god utsikt til kjøkkenet og bestilte noe vi mente måtte være en helgrillet biff. Helt riktig, kokken fant frem en skikkelig "basse" av en biff og la denne på grillristen og la en ekstra vedkubbe på grillen. Dette så bra ut!

Relativt snart kom det et rullebord inn med kniv og skjærebrett, og jeg likte tanken på at biffen skulle skjæres opp ved bordet, men overraskelsen var stor da biffen lå på skjærefjøla lenge før jeg hadde forventet. Å skrekk å gru, aldri i verden at den biffen var ferdig, og jeg så for meg en blodig/kald biff, kone og unger som slettes ikke var fornøyd med tingenes tilstand, og en mislykket middag.

Biffen ble skåret opp, og kjøttet var ikke mer stekt enn at en flink veterinær ville kunne få liv i dyret...

Jeg var like ved å kommentere biffen da en servitør dukket opp og plasserte en glovarm steinplate på bordet vårt.., på denne steinplaten skulle man ha olivenolje, salt og pepper og steke biffstykkene slik man selv ønsket.

Dette var en super middag, og ungene forlangte å gjenta dette før ferien var over, og jeg var ikke vanskelig å overtale :-)


Jeg har ikke steinplate, men jeg har en støpejernplate og en indrefilét:


Grillen er god og varm:


Biffen legges på direkte varme..


.., og grilles relativt hardt på "alle sidene":


Biffes tas av grillen og støpejernplaten legges på for å varmes opp:


Biffen skjæres opp:


På stativet over telysene skal den glovarme støpejernplaten ligge:


Så har man olje, salt og pepper på støpejernplaten, og man steker selv ferdig biffen slik man foretrekker å spise den:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar