torsdag 24. februar 2011

Flettet bacon rundt noe godt


Det å pakke kjøtt inn i bacon er snadder og det behøver ikke være mer fancy enn et stykke bacon surret rundt en bit kyllingfilét med en tannpirker gjennom, men man kan også gjøre det litt mer spennede, men fremdeles enkelt.

Forslag nr. 1

En stk svinefilét trimmes for fett:


Skjæres slik at den blir flat:


Smøres med pesto:


Krydre med ditt favoritt grillkrydder og ha på revet ost:


Svinefiléten pakkes i bacon: (Se også bilde lengre ned).


Grilles indirekte til 70 grader kjernetemperatur:
Forslag nr. 2

Man lager f.eks. hamburgerdeig beskrevet under hamburger her på bloggen. Man flater deigen ut, og har på det man liker av revet ost, løk, bbq-saus, paprika osv.


Rulles sammen:


Baconet klart:


Kjøttet legges på:


Klart for grillen:

45 kommentarer:

 1. Hei Arild, Magne fra VG Nett her. Nå har jeg lagt innlegget ditt på Lesernes VG helgespesial, god helg!

  SvarSlett
 2. Hei Magne

  Takk for det, og god helg :-)

  SvarSlett
 3. Stilig!!!! Dette var jo bare en fantastisk ide :)

  SvarSlett
 4. Dersom det der er i nærheten av så godt som det ser ut til å være blir jeg glad-skal prøves!

  SvarSlett
 5. Takk Geir og Metallian :-) Håper at dere også klikker dere inn på de andre grillrettene på høyre siden :-)

  SvarSlett
 6. Å digg... Dette skal prøves ja... I morgen :) Takk for tips.

  SvarSlett
 7. Ser kjempegodt ut :) Takk for tipset!

  SvarSlett
 8. Bare hyggelig, takk og lykke til Carina og Bibbi :-)

  SvarSlett
 9. Dette blir nok det nye innslaget og høydepunktet hjemme hver fredag, Når ungene spør hva vi skal ha til middag, svarer jeg "Arildfletta" vel! Og jentene vil komme springende som aldri før :-)

  SvarSlett
 10. He, he. Takk for det Tori, fint å kunne være til hjelp og inspirasjon ;-)

  SvarSlett
 11. ja det er jo en god gammeldags Bacon Explosion pork det fra BBQ landet...
  http://www.youtube.com/watch?v=t1IiUAtoNBk

  SvarSlett
 12. Aha, og noen kaller det bare for bacon bomb.., kjært barn osv :-) BBQpitboys har mye bra :-)

  SvarSlett
 13. Eneste som er bedre enn bacon, er mer bacon!
  I like!
  Alt kan surres i bacon.
  Prøv dadler eller asparges.
  Nå skal de derimot flettes. :)

  SvarSlett
 14. Godt sagt :-)
  Asparges med bacon har jeg erfaring med, men dadler må prøves. Takk for tipset :-)

  SvarSlett
 15. Hei veldig stilig med flettingen, det gir kjøttet et visuelt utrykk som jeg likte, og sikkert mye god smak hådtverk dette.
  Matglad hilsen kokken.....

  SvarSlett
 16. Det så utrolig godt ut! Nå må bare grillværet komme så vi kan teste det ut på en skikkelig grill!

  SvarSlett
 17. Takk for det Kokken og Janne. Det visuelle er viktig, men baconet gir også smak. Håper du snart får "grillvær" Janne. Selv om jeg har lyst å si at man kan grille i alt mulig vær, skjønner jeg også at været er en motivasjonsfaktor til å fyre opp grillen. Her på Karmøy er det horisontalt regn som oftest setter en stopper for grillingen :-)

  SvarSlett
 18. Et annet forslag til fyll som er vanvittig godt, er å fylle svinefileten med Chorizo-pølse, soltørket tomat og tørkede aprikoser!! Bacon kan også erstattes av Parma-skinke.. Supersnadder!!

  SvarSlett
 19. ripoff, du har bare bøffa bacon-log ideen å gjort litt om på den as, dessuten hvis det skal gjøres riktig må EPIC MEALTIME sjekkes ut på youtube

  SvarSlett
 20. Strålende Arild, det jeg har laget er jo slankemat sammenlignet med epic mealtime :-) Marius, takk for gode forslag til alternativt fyll, høres godt ut.

  SvarSlett
 21. Hmmm... Dette må prøves! Takk for litt inspirasjon i en matlei hverdag! :)

  SvarSlett
 22. Dette ser nyydeleg godt ut!! Fantastisk ide! Men kan dette også gjennomførast i vanleg bakaromn? Evt ja, på kva varme og kor lenge? Og må den da pakkast inn i noko?

  SvarSlett
 23. Takk for kommentar Bliss, Sigrid og Easylife. Dette kan lages i komfyren. Kan tenke meg rundt 200 grader til en kjernetemp på 70 grader. (Vanskelig å anslå tiden, kommer veldig an på tykkelsen). Ikke pakkes inn. Den skal være såpass stekt på utsiden at du synes det virker for mye, og kanskje temperaturen i ovnen må skrues opp på slutten for å få til det :-) Det kuleste er nok hjemmelaget pesto, men jeg bruker endel av en som heter Barilla.

  SvarSlett
 24. Fantastisk flott blogg, kan ikke skjønne at jeg ikke har sett den før nå. Jeg har laget en hel gjeng av de samme tingene som deg, ser ut til at vi er godt inspirert av Craig begge to. Har forresten en slags forklaring på hva brisket er på norsk, fra opplysningskontoret for kjøtt, om du er interessert. Hvor fikk du tak i stykket? Slaktern? Slaktern her var ikke sikker på hvilket stykke det var, og han skulle ha nesten 200 kr kiloen, så hoppet over det i første omgang.

  Du burde forresten slå på funksjonen slik at ikke bare folk som er registrerte overalt kan kommentere.

  Terje
  http://terje.mrbacon.info

  SvarSlett
 25. Enig med Terje, si fra om du trenger hjelp til å finne den funksjonen Arild ;)

  SvarSlett
 26. Hei Terje. Det jeg skriver i kategorien "bøker" skulle tyde på at du har helt rett i at jeg er inspirert av Craig :-)

  En norsk forklaring på brisket hadde vært supert.

  Mine brisketer er levert av samme slakteren som laget kebaben jeg hadde på rotisseriet. (Egen grilloppskrift her på bloggen).

  Beklager at jeg ikke før nå har krysset av i "alle" boksen for kommentarer.

  SvarSlett
 27. Satser på at jeg har en oppdatering på bloggen i morgen, men da været ikke akkurat er på grillerens side om dagen, er det kanskje ikke rykende ferske saker, men likevel :-)

  SvarSlett
 28. Hahaha, hvorfor ta bort fettet på svinefileten først når man skal bade det i baconfett etterpå? :P

  SvarSlett
 29. Jeg og noen kamerater har prøvd beaconsurret indrefilet av kalv, og elgstek, og kan virkelig anbefale dette på det sterkeste! Gjerne med noen ovnsstekte potetbåter, hjemmelaget peppersaus og stekte grønnsaker til;)

  SvarSlett
 30. prøv med bare bacon og ost! <3 :D:D:D

  SvarSlett
 31. Ser kjempegodt ut:-) Må prøves:-)

  SvarSlett
 32. Norsk kokkonst- en näradödenupplevelse..

  SvarSlett
 33. Fantastisk! Lagde dette til ungene mine og det gled rett ned. Tusen takk VG, dere er kjempeflinke. Hilsen en norsk matmor

  SvarSlett
 34. Takk for kommentarer og tips :-)

  Marte, det er ikke fettet man fjerner, men hinnene på utsiden som kan være litt vanskelig å få spiselig. Her er det ikke "bading i baconfett". Når man griller/steker disse matrettene vil det meste av fettet fra baconet renne bort. Det er også av den grunn Grete Roede er positiv til endel grillmat, men jeg har ingen formening om de oppskriftene jeg presenterer her ville bli godkjent på Roede kurs, men kanskje på en lavkarbodiett? :-)

  SvarSlett
 35. Åååh, jeg er fast leser fra nå!
  - blir nok mye god mat til sommeren herifra ja!

  SvarSlett
 36. Takk Kristine, hyggelig å høre :-)

  Det er ikke på denne tiden av året grillene er mest brukt, men jeg regner det som sannsynlig at det blir noen oppdateringer med jevne mellomrom fremover ;-)

  SvarSlett
 37. trur du den hamburger varianten men ost og bacon funker i ovn med grill ?

  SvarSlett
 38. Den fungerer i ovn uten grill også, det har jeg prøvd :-) Sett oven på i overkant av 200 grader og denne midt i ovnen. Ha gjerne i et termometer, og kjernetemperaturen bør ende opp noe over 70 grader. Da er baconet såpass mørkt i fargen at du tviler på om dette er spiselig, men det er det :-)
  Som jeg har skrevet er den som er avbildet veldig "barnevennlig", og man kan gjerne ha i bbq-saus, paprika eller noe annen man liker.

  Lykke til.

  SvarSlett
 39. Brisket på norsk er.....?

  SvarSlett
 40. Jeg vet ikke om brisket har noe norsk navn, men det befinner seg antakelig i området oksebryst/bibringe på dyret. Det er vel kanskje måten kjøttet er skjært på som er avgjørende. (?).

  SvarSlett
 41. Det nærmeste jeg har kommet brisket så langt, er ett stykke oksebryst hvor jeg fikk slakteren til å skjære av nederste delen. Riktignok er stykket forholdsvis tynt, men tror det skal være omtrent riktig del. Ett av problemene for min del var at mitt stykke var fra en norsk melkeku, og jeg undres på om ikke brisket fra en kjøttrase hadde vært noe mer beefy, bokstavelig talt. Vel. Mer om dette på http://www.bbqviking.com (sjekk Gallery II)

  SvarSlett