fredag 4. mars 2011

Injisert svinefilét


Injisering av matvarer som kjøtt og fisk er vanlig, men er også av diverse årsaker omdiskutert. Innenfor grilling, (konkurranse), er det også delte meninger om dette er "akseptabelt" eller om dette er "juks".., som om noen bryr seg dersom det virker :-)


Man bruker en injeksjonssprøyte for å tilføre fuktighet, (væske), og smak til kjøttet fra "innsiden". (Denne gangen en svinefilét). Blandingen kan man komponere fritt, og her har jeg brukt eplejuice, litt vann, sukker, salt og Worchestershiresaus.Sprøytene finnes i enkle varianter som den på bildet, til store "maskiner" for profesjonelle aktører. Legg merke til at nålen er tett i spissen, men åpen ut til sidene.Kjøttet må også ha smak på utsiden og jeg brukte her denne krydderblandingen:Indirekte grilling under lokk:Når ønsket kjernetemperatur er oppnådd, (for svin rundt 75 grader), lar man kjøttet hvile med proben til termometeret stående i kjøttet for å hindre at kjøttsaft renner ut.Helt greit resultat :-)


2 kommentarer:

  1. Hvor får du kjøpt sprøytene og hva pris ligger de på?

    SvarSlett
  2. Den som er avbildet har jeg kjøpt her:

    http://www.tbsgrillshop.dk/shop/diverse/injektionsspr%c3%b8jter/default.aspx

    Denne er passe stor for filéter, kylling, svinenakke osv. Skal du til med mye kjøtt eller store stykker som "whole hog" osv, ville jeg nok funnet en større variant.

    SvarSlett