lørdag 12. mars 2011

Kveite


Kveitekoteletter er veldig god mat, også fra grillen ;-)Har brukt to kubber bøk for å dele av min Weber 67cm kulegrill i en varm og en "kald" sone. (Altså en sone for direkte grilling og en for indirekte grilling). I tillegg til å holde brikettene på plass, tilføres det røyk til grillingen.Hasselbackpoteter:Brikettene er tent i opptenningsrør og lagt på den ene siden av bøk-kubbene.Potetene settes på den "kalde" delen av grillen sammen med en gryte smeltet smør:Potetene pensles med smeltet smør hvert 10. minutt. (75 minutter totalt eller deromkring)Kveitekotelettene grilles direkte, (under lokk), etpar minutter på hver side. Fisken er penslet med olje og blitt saltet og pepret. Grillristen er også smurt med olje for at fiskekjøttet ikke skal henge seg fast i risten. Potetene er satt på en forhøyningsrist, og under forhøyningsristen er det en Weber grillform med asparges.Kveitekotelettene legges over på indirekte varme på grillformen, (under lokk), til de er ferdige. (Når kjøttet slipper beina etter omkring 20 minutter indirekte).Hasselbackpotet :-)Hmm.. :-)Servert med hasselbackpotet, (forenklet variant), hollandaise saus, grillet asparges, ferske kokte reker, fersk kokt torskerogn og sopp m/sjalottløk.
8 kommentarer:

 1. Nå ble jeg sulten gett, og jeg som nettopp har spist....

  SvarSlett
 2. Jeg tar det som et kompliment at du blir sulten av bildene selv om du nettopp har spist :-)

  SvarSlett
 3. Så dødsgodt ut. Likte ideen med å skille av varm og kald sone med ved. Men bruker du rå eller tørr ved for røyk??

  SvarSlett
 4. Takk, det var godt også :-) Akkurat disse kubbene av bøk var knusktørre og det fungerte bra. Jeg bruker ellers endel eple og plomme som ikke er særlig tørket, og det fungerer bra det også. Jeg legger heller ikke røykflis til bløt i vann slik mange mener det bør gjøres. Smaksmessig går det helt greit å klippe en kvist av naboens epletre å legge den rett på grillen, med bark, og det gir nydelig smak. En annen sak er forholdet til naboen etterpå.., dersom det betyr noe.., he, he.

  SvarSlett
 5. So-iite greier!
  Lager du hollandaisen selv også, eller?
  (Selv gav jeg opp bare etter å ha googlet oppskriften her en dag (noen fristet meg til å tenke på Eggs Benedict(stilig med parantes inni parantes...)))

  SvarSlett
 6. Jeg har vel begått en og annen hollandaisesaus med vekslende hell, men her til kveita har jeg "juksa litt". (Jeg er i utgangspunktet makelig anlagt og noen ganger over grensen til lat..)

  :-)

  SvarSlett
 7. Ok. Hvor hardt blir man straffet av å pose-slække frem hollandaise? Er forskjellen "dramatisk" eller mer "merkbar"? Jeg spør i fullt alvor, sånt hvis du skulle bli usikker :-)

  SvarSlett
 8. Nå er ikke jeg noen sausekspert, men jeg burde svart at forskjellen er som natt og dag, selv om jeg tror at når det gjelder hollandaise så er en god pose betydelig bedre enn en gjennomsnittelig hjemmelaget.

  SvarSlett