onsdag 30. mars 2011

Nakkekoteletter krydret med cornnuts


Nakkekoteletter av svin er nydelig på grillen og i dag fikk jeg lyst å prøve et "nytt krydder".

Bama selger cornnuts, (under navnet gigantmais), som er et fantastisk snop.., men hva med å knuse dette og bruke det som krydder? Det må prøves.

Altså cornnuts, eller gigantmais om man vil:Maisen kjørt gjennom en kvern:Blander inn litt grillkrydder:Nakkekoteletter av svin:


Krydret med cornnuts-blandingen:Fyrer opp 1/2 opptenningsrør briketter og har klar noe grillkull for å legge på toppen av brikettene:Briketter og kull ligger på ene siden av grillen. (67cm Weber kulegrill).Maten er klar og grillristen smøres med olje for at kotelettene ikke skal henge fast. Paprikaen er "naturell", men skivene av squash er smurt med olje og krydret med litt grillkrydder.Direkte grilling på begge sider. (Under lokk).Legges over på indirekte grilling. (Under lokk). Paprikaen ligger fortsatt på direkte for å bli brent.Servert med potetsalat, paprika og squash. Jeg blir stadig overrasket over hvor søt og god paprikaen bli når man svir den på grillen. (Det svidde skinnet er skrapet bort).Dette ble veldig godt og jeg tror faktisk at cornnuts-krydderet var med på å heve smaken :-)2 kommentarer: