Har, (igjen), grillet andebryst på kulegrillen, og servert disse med ingefærplommer og honningglasert kålrot.
Slik ble resultatet:
Først ble fettet på andebrystene rutet, for så å bli smurt inn med akasiehonning og kinesisk fem-krydder:
Laget et snitt i skallet på plommene i håp om at dette skulle løsne ved skolding.., noe det bare delvis gjorde. (Kunne kanskje hatt skallet på, men det har en tendens til å løsne under koking, og det er ikke så delikat med løst skall i maten).
Plommene er skoldet og skjært i båter:
Plommene kokes 8-10 minutter med hvitløk, soyasaus, eplesidereddik, sukker og revet fersk ingefær. (Oppskrift nede på siden i kategorien andebryst).
Kålrot skjært i terninger:
Kålrotterningene kokes 5-6 minutter i lettsaltet vann. Etterpå "stekes" de i en gryte med 2-3 ss smør, 1 ss revet fersk ingefær og 2-3 ss akasiehonning. (Kålrot nok til 4 personer).
Andebrystene fikk et minutt direkte over brikettene med fettet ned før de ble grillet indirekte til kjernetemperatur 58 grader med fettet opp.
Snart ferdig. Testet en annen kjernetemperatur på det tredje andebrystet dersom noen lurer på hvor det tok veien :-)
Joda :-)
Det så utrolig bra ut! :) gleder meg til å kunne grille ute i sola snart :D
SvarSlettHvor er invitasjonen min ?
SvarSlettEnig i at grilling er ekstra hyggelig når været er bra.
SvarSlettThor, invitasjonen er i trykken.., kanskje ;-)
Ja, tror jeg legger hjemturen fra Os via Haugesund. Ser virkelig godt ut.
SvarSlettTakk for det, men når du først er så langt sør som Haugesund kan du kjøre noen kilometer til og komme til Karmøy der jeg bor ;-)
SvarSlettArild
Så nydelig ut :-)
SvarSlett