tirsdag 12. april 2011

Grillet, (varmrøykt), Brie


Grilling, eller kanskje mer presist varmrøyking, av ost kan gi mange forskjellige forretter, hvileretter eller desserter. Har her varmrøykt, (ved 100 grader C), en Brie. Vanligvis er jeg ikke tilhenger av å spise for mye av "skorpa" på Brien, men her var denne myk og god på smak, så det var ikke noe problem :-)



En Brie:



øhh.., fremdeles en Brie:



Oppfyring av grillkull i en brikettholder:



Røykflisene er av mesquite og kirsebær:



Brikettholderen settes helt i bakkant av grillen:



Osten legges i forkant:



Røykflis er lagt på:



Ventilen i lokket står fremover. (Altså i motsatt ende i forhold til brikettholderen).



Temperaturen var stabil på 100 grader C.



Fin farge:



Osten er tatt av grillen etter 45 minutter. (Røykflis ble lagt på 3 ganger).



Servert med kjeks, multesyltetøy og druer.


En lun og god rett, med svak røyksmak. En ost uten "skorpe" vil nok ta til seg mer røyksmak.

3 kommentarer:

  1. Det var jaggu på tide at du lagde noe som ikke så godt ut!

    SvarSlett
  2. Knallbra :-) Antakelig smakte dette bedre enn det så ut.., skal skjerpe meg. Det neste som skal på grillen er dansk flæsk med persillesaus. Tror ikke dette kommer til å se godt ut heller, men jeg har veldig tro på at det kommer til å smake godt :-)

    SvarSlett
  3. Er rimelig sikker på at smaken var delikat. Og jeg synes det ser fantastisk ut.
    MVH Arnt Ove

    SvarSlett