Grilling, eller kanskje mer presist varmrøyking, av ost kan gi mange forskjellige forretter, hvileretter eller desserter. Har her varmrøykt, (ved 100 grader C), en Brie. Vanligvis er jeg ikke tilhenger av å spise for mye av "skorpa" på Brien, men her var denne myk og god på smak, så det var ikke noe problem :-)
En Brie:
øhh.., fremdeles en Brie:
Oppfyring av grillkull i en brikettholder:
Røykflisene er av mesquite og kirsebær:
Brikettholderen settes helt i bakkant av grillen:
Osten legges i forkant:
Røykflis er lagt på:
Ventilen i lokket står fremover. (Altså i motsatt ende i forhold til brikettholderen).
Temperaturen var stabil på 100 grader C.
Fin farge:
Osten er tatt av grillen etter 45 minutter. (Røykflis ble lagt på 3 ganger).
Servert med kjeks, multesyltetøy og druer.
Det var jaggu på tide at du lagde noe som ikke så godt ut!
SvarSlettKnallbra :-) Antakelig smakte dette bedre enn det så ut.., skal skjerpe meg. Det neste som skal på grillen er dansk flæsk med persillesaus. Tror ikke dette kommer til å se godt ut heller, men jeg har veldig tro på at det kommer til å smake godt :-)
SvarSlettEr rimelig sikker på at smaken var delikat. Og jeg synes det ser fantastisk ut.
SvarSlettMVH Arnt Ove