torsdag 19. mai 2011

Honey sesame shrimps


Denne oppskriften på Honey Sesame Shrimps "on the barbie" er hentet fra "The Barbecue Bible" av Steven Raichlen.Ingrediensene til marinaden. (Oppskrift nederst).Scampiene er skrelt, skylt og tarmen fjernet før scampiene legges i marinade ca. 1 time.Scampiene er tatt ut av marinaden:Marinaden siles i en gryte og man tar i resten av sesamoljen, (se forklaring i oppskriften nederst). Marinaden kokes noen minutter til den får en tykkere konsistens. (Glaze).Scampi klar på grillspyd:Pakkes i folie dersom de ikke skal grilles med en gang:Go-Anywhere er fyrt opp. (Og det begynte å regne ganske kraftig).Parasollen fungerte ganske godt til oppsamling av røyk under oppfyring av grillkullet :-)

Jada, jeg vet at dette er en klassiker av en parasoll og vi har faktisk en brunaktig også i tillegg til denne blåaktige. Ha, ha :-)Scampi på grillen, direkte varme i 2 minutter:Scampiene snudd og pensles med glaze. (Snudd tilbake 1/2 minutt til slutt slik at man får penslet glaze på den andre siden også).Servert med stekt ris.Marinade:
5 ss sesamolje
3 ss sherry
3 ss soya saus
1 1/2 ss honning
1 1/2 ss sesamfrø
1 ss Thai sweet chili saus. (Valgfritt).
1/2 ts fem-krydder
2 fedd hvitløk knust og finhakket.
2 skiver á 6mm fersk ingefær hakkes.
2 vårløk. (Det hvite knuses og hakkes for marinaden. Det grønne hakkes for pynt på den ferdige retten).

Når man lager marinaden bruker man kun 3 av de 5ss sesamolje som står i oppskriften. De resterende 2ss har man i gryta når marinaden skal kokes inn til glaze.

Oppskriften kan med fordel dobles.


2 kommentarer:

  1. Godt godt. Men du må jo få bygget deg et tak på den terrassen din.

    SvarSlett
  2. Jeg er helt enig, men jeg klarer ikke å bestemme meg for hvor, hvordan og hva :-)

    SvarSlett