lørdag 28. mai 2011

Indrefilét av storfe på Weber Smokey Mountain

Indrefilét av storfe på smokeren. (Weber Smokey Mountain 47cm). Det betyr tilberedning ved lav temperatur, (rundt 110 grader), over lang tid ved hjelp av varm røyk. Når det gjelder indrefilét så skal den ikke ha så høy kjernetemperatur, og filéten er heller ikke særlig tykk, så lang tid, er egentlig ikke særlig lenge, men i hvertfall lengre enn ved tradisjonell grilling :-)

Hadde lyst å prøve både marinert indrefilét og en variant som kan kalles Argentinsk biff.. Den Argentinske biffen grilles nesten ferdig før man legger den på direkte varme, og har på saus/marinade helt på slutten av grillingen.

En utrimmet indrefilét av storfe:


En trimmet indrefilét av storfe:Den tynne enden er brettet inn, og filetén er knuttet opp:Filetén er delt i to, som om dere ikke skjønte det ;-)Den ene delen er lagt i marinade, (oppskrift nederst), og den andre lagt i posen naturell. (Den siste skal altså bli den "Argentinske" biffen).


Dette er sausen for den Argentinske biffen:

5ss olivenolje
3ss hakket frisk persille
1ss hakket frisk oregano
4 fedd hvitløk, hakket.
1,5ts kajennepepper


Tilbehør; plommer, rødløk, smør og balsamicoeddik.


Mer tilbehør; gulrot, blomkål og brokkoli.Biffen til venstre er marinert 8 timer, biffen til høyre har akkurat fått salt og pepper:
30 briketter fyres opp.Briketter som ikke er tent legges i bunnen av Weber Smokey Mountain.De tente brikettene legges på toppen av de utente:
Smokeren settes sammen og maten er lagt på den øverste risten. (Det er enda en rist for mat under denne).Røykflis og biter av plommetre legges på de varme brikettene for røyk. (Vannpannen er kledd med aluminiumsfolie for å forenkle rengjøringen).Når biffene nærmer seg ønsket kjernetemperatur, tar man å legger risten med biffene helt nederst på smokeren direkte over de varme brikettene for å få skikkelig grillskorpe. Sausen øses på den Argentinske biffen.Biffene grilles på "alle" sidene:Biffene hviler 15 minutter før oppskjæring med proben til termometeret fortsatt på plass for å unngå at kjøttsaft renner ut av biffen.Gjennomskåret. Når kjernetemperaturen blir litt høy som på denne, pleier jeg å kalle biffen barnevennlig ;-)Servert med stekte poteter og rødvinssaus:

Marinade:


2dl olje. (Jeg bruker ofte nøytral solsikkeolje).


Saften av 1 lime


1ts tabasco


1ss Worchestershiresaus


2ss soyasaus


2ts mild sennep


1ts coleman´s sterk sennep. (Den ER sterk).


2ts salt


1ts kvernet sort pepper


1 hakket rød chili


4 fedd hvitløk, hakket.


Jeg beklager, men i dette innlegget har visst Google bestemt at de skal sette linjeastander, avstand mellom bildene osv, det er i hvertfall ikke jeg som styrer dette :-(
4 kommentarer:

 1. hei. Beste bloggen jeg har sett ! :) er selv en grillmat fanatiker og ser at du har mye bra i bloggen din.
  har et spørsmål som jeg har alltid lurt på. Når salter du kjøttet når du griller? noen sier at man skal salte før man legger kjøtt på grillen (f.eks entrecot), noen sier at man bør vente til blod begynner å piple opp og da salter man.

  noen erfaringer?


  takker!

  SvarSlett
 2. Takk for det, hyggelig med skryt :-)

  Ahh, det store salt-før-eller-etter-spørsmålet, er jeg nok ingen ekspert på. Jeg gjør antakelig litt begge deler, men dersom jeg skal grille entrecote har jeg ofte litt nøytral olje på sammen med salt og pepper når de ligger ute av kjøleskapet til "temperering" før de skal på grillen. Pleier å smake godt :-)

  Beklager at jeg ikke har noe fasitsvar på dette.  .

  SvarSlett
 3. Hei, Det er ikke problem å salte noe som helst kjøttstykke før man griller, fordi kjøttet rekker ikke å reagere med saltet.
  Men selvfølgelig, hvis man salter over tid (timer), vil saltet trekke fuktighet ut av kjøttet, og det er det man ikke ønsker ved grilling.
  (Osmose: http://no.wikipedia.org/wiki/Osmose )

  SvarSlett
 4. Høres fornuftig ut det der :-)

  SvarSlett