lørdag 12. november 2011

Varmrøykt torsk

Jeg har ikke varmrøykt mye hvit fisk, men etter å ha smakt denne varmrøykte torsken, vil nok laksen i mange tilfeller få konkurranse, dette er skikkelig godt.

Torskefilet:




Godt med salt under og oppå torsken i etpar timer.




Torsken skylles i mye vann og tørkes før den skal på grillen.




Oppfyring av grillkull.




Kirsebærflis lagt i bløt før de skal på glørne. (Røyksmaken blir visstnok litt mildere da).




Grillkull med røykflis på den ene siden og fisken på andre siden. Lokket legges på.




Etter noen og tjue minutter.




Hmm :-)




Servert med hvitvinsaus og rotgrønnsaker som først er lett kokt før de er stekt i smør.




Kjempegodt!

.

4 kommentarer:

  1. Dette var en så spennende variant, at jeg har bestemt meg for å ikke pakke bort grillen for vinteren, men heller la den stå ute under tak.

    har du sett mine grilloppskrifter? Hvis du er nysgjerrig - se superkokken.no

    Beste mathilsen fra Superkokken

    SvarSlett
  2. Ja, grillen bør være tilgjengelig hele året :-)

    Flott nettside du har med mange nydelige bilder!

    Nå som du har bestemt deg for å grille hele året, er jeg selvfølgelig spent på hva du tryller fram av retter på grillen :-)

    Arild

    SvarSlett
  3. Tjo hei. Så veldig godt ut. Kan man fryse varmrøykt torsk ?

    SvarSlett
  4. Er litt usikker på hvordan flisa er plassert ? Menes det at fisken ligger oppå røyke boxen? Frank

    SvarSlett