søndag 12. februar 2012

Grillkull osv..

Litt av lageret.. :-)



B&B grillkull av eik.




Biter i størrelser for enhver smak.




B&B grillkull av mesquite. (Gir visstnok høyere temperatur enn eik og således perfekt til biffer, burgere osv).




Også her er bitene ok.




 B&B grillkull av hickory.


I sekken.



B&B briketter av eik.



Best of the West, grillkull av eik.


Innholdet i sekken.



Bull, grillkull av mesquite.



I sekken.



Primo grillkull. (Egentlig laget for Primo og andre keramiske griller.., "blomsterpotter").




Innholdet i en av Primo sekkene.



Weber briketter av mineralkull/brunkull, (antakelig tysk).



En litt nyere versjon av Weber briketter av mineralkull/brunkull, (antakelig tysk).


 Weber briketter av kokosnøtt:




Heat Bead briketter, (Australske), av mineralkull/brunkull:





Kingsford briketter av trekull. (Ja, Ford er den samme Ford som bilfabrikken).




Kokosbriketter..




Kokosbrikettene







.

17 kommentarer:

  1. Se der ja, slik skal en stikkeeske brukes som referanse på størrelse. Ikke stappet inn i kjeften på en septemberlaks eller koketorsk.

    SvarSlett
  2. Endelig en oppdatering av bloggen - trodde nesten du hadde mista motet Arild.

    Neida, du fremstår ikke som rar i det hele tatt med grillingen din du...

    SvarSlett
  3. Takk for det Ståle og Thor.

    En griller kan lett bli motløs i dette været, men oppdatering av grillblogg hver 14. dag om vinteren må da være akseptabelt?

    SvarSlett
  4. En fornøyelse å lese dine sider.. Stå på videre og oppdater gjerne mer enn hver 14.dag....

    SvarSlett
  5. Jeg er imponert, men må si at jeg lurer på hvor du får tak i alt dette hen? Har du en butikk i nærheten som kjøper inn alt dette til deg, eller importerer du selv?

    Skulle gjerne hatt en lokal forhandler som hadde hatt masse grillutstyr inne. Vi har en forhandler som selger Weber utstyr, men av griller er det bare gass de har, og ikke mye utstyr generelt. Og de er vel kanskje bedre enn hva du finner andre plasser.

    Stå på, det er en glede å lese bloggen din, og jeg får masse inspirasjon til ting jeg ønsker prøve.

    SvarSlett
  6. Takk for kommentarer.

    Når det gjelder utstyr er jeg så heldig at jeg har godt utstyrte Jernia og Plantasjen butikker i nærheten som også er villige til å skaffe utstyr dersom de ikke har inne det man vil ha.

    B&B grillkullet er det grillkongen som importerer. Craig.no

    Primo kullet er levert fra danmark.

    Kingsford brikettene ble solgt i Oslo. (Jacobs på Holtet?).

    SvarSlett
  7. Heisann, Arlid! Har du noe tips om hvor man kan få kjøpt grillkull om vinteren? Jeg og en gjeng andre studenter tenkte å grille en hel gris, som vi har bestilt fra en gård i nærheten. Hva slags kull det er er ikke viktig, så lenge det er nok! Vi bor forresten i Trondheimsområdet, i tilfelle det er relevant mtp utsalg...

    SvarSlett
  8. Jeg ville spurt Jernia, Plantasjen, dagligvarebutikker og bensinstasjoner om de har noe liggende igjen på lageret. Jernia og Plantasjen selger vel normalt kun briketter, men dagligvarebutikkene og bensinstasjonene har ofte kull, uten at jeg skal gå god for kvaliteten på det kullet. Rema hadde sist sommer grillkongens "kongekull" i sortimentet, kanskje de har noe liggende?

    Grillisten.com kan fortelle at Jernia-Eggen i Prinsens gate har briketter i store og små sekker, så finner dere ikke kull, kan kanskje det være et alternativ.

    Hel gris høres spennende ut, og blir sikkert kjempegodt!

    SvarSlett
  9. Hei Arild,

    Takk for en flott blog!
    Du nevner Rema sin "Kongekull" som vist er produsert av B&B. Har du noe erfaring med dette kullet? Som du vet så er ikke de overnevnte kull produsenten de enkleste å få tak i, så ser etter alternativer til min Kamado Joe 

    Mvh,
    Lars

    SvarSlett
  10. Takk for det :-)

    Da jeg i fjor hørte at "kongekullet" skulle være det samme som eike-kullet fra B&B måtte jeg innom Rema etter etpar sekker. Har ingenting vondt å si om kullet og kan godt tenke meg at dette er kull fra B&B. En forskjell som derimot var tydelig var sortering på størrelse. I de store sekkene fra B&B er det naturlig nok større biter, og noen av disse bitene er veldig store, uten at det nødvendigvis er en fordel. Jeg har ikke erfaring med Kamado, men det kan tenkes at en noenlunde jevn størrelse kull som i Rema posene er en fordel?

    Fikk et tips her om dagen at noen Big Green Egg grillere brukte Biltema kull... Kjøpte noen 3kg sekker i går for å sjekke. Har ikke grillet med det, men det "føles og lukter riktig", var billig, men bitene er for små etter min smak.

    Arild

    SvarSlett
  11. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
  12. Hei.

    Kan ikke se Craig selger kull lenger...
    Hvor kjøper du nå for tiden?

    SvarSlett
  13. På denne siden viser grillkullet av eik:

    http://uthuset.no/cgi-bin/uthu/annet.html?gruppe=grillutstyr&search_index_excluded=true&_purchase_state=1

    Det kan tenkes at lageret hans begynner å bli tomt, men han får inn en ny ladning varer i begynnelsen av mai :-)



    SvarSlett
  14. 225 for en sekk var spenstig.
    Ser de koster under 40 dollar for en dobbelt så stor sekk, har du prøvd å importere selv?

    SvarSlett
  15. Nei, det har jeg ikke prøvd.

    SvarSlett
  16. Dette må jeg da undersøke, gevinsten kan bli stor.
    Dog ser jeg at gjengs pris i norske nettbutikker er 225-250 for 20 lbs

    SvarSlett
  17. jeg har muligheten for import av kokos kull fra fillipinene
    hvis dette kan bli ett godt produkt i norge.

    SvarSlett