søndag 29. juli 2012

Back Ribs med Baked Beans og Coleslaw

Det er ikke så ofte jeg griller back ribs, (eller for den saks skyld spare ribs), og jeg er ikke sikker på hvorfor. Dette blir, (som regel), skikkelig godt.

Oppskrifter på BBQ-saus, coleslaw, baked beans og krydderblanding/rub finnes i kategorien "krydder-sauser-diverse".

Naturell back ribs. (På motsatt side, beinsiden, er det en membran som man bør rive bort før krydring)


 Ribbene er krydret og får en natt i kjøleskapet pakket i folie.


4 slabs på nederste rist i WSM.


4 slabs på øverste rist.


Oppfyring av WSM med "standardmetoden" som holder varmen i rundt 6 timer. (Et tennrør tente briketter i bunnen, et tennrør utente på toppen av disse. Når de øverste brikettene også er grå, monteres WSM, røykved legges på og WSM monteres).


WSM er montert. (Vannkannen er for fylling av vannskålen i WSM som er med å holde temperaturen lav og fuktigheten høy).


Etter noen timer "måtte" jeg lure under lokket...


Når man har passert 4 timer begynner man å påføre BBQ-saus med jevne mellomrom, samtidig med at man  sjekker om ribbene nærmer seg ferdige ved av man river i to bein og kjenner etter om kjøttet løsner. (Kjøttet kan godt løsne litt fra beina, men det skal visstnok være litt tyggemotstand igjen mener konkurransegrillerne).


Etter 5 timer ved ca. 110 grader serveres ribbene med baked beans og coleslaw.



Nam, nam :-)

Det er mulig å gjøre dette på en kulegrill også, men utfordringen kan da være å holde temperaturen jevnt lav over lang tid, men det går.



1 kommentar: