onsdag 22. mai 2013

Rullet ytrefilet av svin


Ytrefilet av svin fylt med godsaker.., første bilde viser godsakene, paprikaen manglet på bildet..




Fyllet delt i passe store biter, (altså relativt små biter), får en runde i stekepannen.




Ytrefilet ca 1 kg.



Ytrefileten åpnet opp, (skjærer i lengderetningen samtidig med at man ruller fileten), og fyllet fordeles.



Fileten rulles, knyttes og legges på indirekte grilling rundt 200 grader.




Et termometer er satt i for å avlese kjernetemperaturen.



Ferdig.



Servert.


Tok denne av ved kjernetemperatur 68 grader, men jeg blir ikke helt fortrolig med så magert kjøtt.., det blir litt tørt, men godt spiselig :-)

.

2 kommentarer:

  1. Jeg er enig med deg ang magert svinekjøtt, men prøv å ta den litt tidligere neste gang.
    Jeg ville tatt den av på 60 grader. Så lenge grillen er varm vil temperaturen uansett øke noen grader når den hviler, men allikevel bli saftigere.

    Ellers er det en glede å lese bloggen din. Har nettopp begynt med kullgrilling, etter mange år som erfaren gass-griller. Er sykt misunnelig på kull-lageret ditt, og lurer på hvor du får tak i alle variantene. Har selv bare brukt kokosbriketter fra weber og steakhouse kull fra weber.

    Grillhilsen Sigurd

    SvarSlett
  2. As always, need I say more. Dette er på lista mi over ting jeg bare MÅ lage :) men magert svinekjøtt er litt som kylling, man vil ikke understeke det men det er fort at det blir tørt :/

    SvarSlett