søndag 16. juni 2013

Spatchcock kylling


Denne teknikken går ut på å fjerne ryggraden og brystbeinet på f.eks. kylling slik at den kan legges flat på grillen.

En saks beregnet for fugler hadde vært best, men denne saksen for fisk gjør nytten.



Marinaden består av mye chili-paste i tillegg til olje, hvitløk og hvitvineddik.



Ved hjelp av saksen klipper man langs ryggraden og fjerner denne.



Etterpå lager man en snitt der spissen av kniven peker.



Man stikker en finger inn i dette snittet og drar ut brystbeinet.



Kyllingen kan da brukes hel eller deles i to.



Kyllingen fikk 24 timer i marinaden. (Snudde på kyllingen noen ganger i løpet av denne tiden).



Tørket av mesteparten av marinaden før kyllingen fikk noen runder på direkte grilling og en litt lengre periode på indirekte grilling til kjernetemperatur rundt 82 grader. Påførte også bbq-saus ved indirekte grilling.



Servert.




.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar