fredag 28. juni 2013

Back Ribs på Monolith Kamado


Så var tiden inne for å teste back ribs på keramikken.

Ribbene har fått membranen på baksiden fjernet, blitt krydret med krydderblanding/rub og fått en overnatting i kjøleskapet.



Kullet fra forrige grilling nederst med noen biter kirsebær og eple.



Nytt kull på toppen iblandet flere biter røykved og noen opptenningsposer.



Reflektorplaten pakket i aluminiumsfolie for å forenkle rengjøringen etterpå.



En liten filmsnutt noen minutter inn i grillingen.

video


Ribbene lagt på hovedristen og forhøyningsristen, 110-120 grader på Monolithen.



Etter 3 timer..



.., blir ribbene pakket i aluminiumsfolie med en skvett eplejuice for å få 2 timer til på grillen.



Etter 2 timer i aluminiumsfolie pakkes ribbene ut for en siste time på grillen påført bbq-saus.



Servert med baked beans og coleslaw.



Det var kjempegodt :-)


.

5 kommentarer:

  1. Inspirerende! Måtte du til slakter for å få tak i back ribs, eller finnes det butikker som selger ikke-marinerte ribs?

    SvarSlett
  2. Det hjelper nok å gå til en slakter eller en bra butikk som fortsatt har folk i kjøttdisken som har peiling. Det kan også hjelpe å ha med noen bilder for å forklare hva du vil ha, det er ikke måte på hva enkelte har trodd jeg ville ha :-)

    Jeg vet ikke hvor i landet du holder til, men her lokalt har Meny Vedavågen peiling, og butikker som f.eks. Idsøe i Stavanger tar dette på strak arm, og har det ofte i sortimentet uten at man må bestille.

    Lykke til i jakten, resultatet er verdt innsatsen :-)

    SvarSlett
  3. En annen sak; de marinerte ribsa du nevner.., det er verre enn som så, de er også kokt.., og totalt uegnet :-(

    SvarSlett
  4. Takk for svar! Er egentlig fra Stavanger, så kjenner til Idsøe og Gabbas. Pleier å dra til Smart Club i Asker/Bærum for å få tak i billig svinenakke (selv ikke Meny/Ultra-butikkene synes å ha saklig kjøttkompetanse i østlandsområdet), men de selger kun sine egne marinerte ribber, så man må vel antageligvis ned til Oslo for å finne en slakter. Svineribber selges antageligvis ikke i Halal-butikker i Drammen ;-)

    SvarSlett
  5. Strøm-Larsen på Torshov er behjelpelig med det meste. Det samme er Jacob's på Holtet.

    SvarSlett