torsdag 10. februar 2011

Back ribs

Back ribs "low and slow" er en BBQ klassiker og veldig godt.


Back ribs:


Membranen fjernes:

Back ribs med krydderblanding, (rub), og pakkes under folie i kjøleskap til neste dag:

1 opptenningsrør tente briketter i bunnen. Legg 1 opptenningsrør utente briketter på toppen av de andre. Når alle brikettene er grå, legger man på røyktre, og monterer smokeren:

Denne opptenningsmetoden fungerer bra når man har behov for varme på smokeren 4-8 timer. Har man behov for 12-18 timer fyres smokeren opp som beskrevet under pulled pork:

Back ribs på smokeren.

Ribbene kan også plasseres i rib rack´s. (Her er det 5 "slabs" på øverste rist og 5 stk på nederste):

It´s smoking:

Etter 4-6 timer er ribbene ferdige. (At benene begynner å løsne fra kjøttet er et godt tegn).
5 kommentarer:

 1. Å fytti inni hælvete!!! Grise-nam ass. Jeg har bare laget Viestad sin oppskrift av tynnribbe i ovn og jeg har fått til en skikkelig god rub, men jeg må se deff ha en smoker. Men de jeg har sett har kosta litt over mitt budsjett. Den gang jeg får meg hage SKAL jeg kjøpe. Super-bra blogg. Du er herved linka på min blogg. Her skal jeg titte innom ofte.

  SvarSlett
 2. Et spm, hvordan i alle dager greier du å få ribbene til å ikke bli forkullet? Føler at min gill er veldig varm.

  SvarSlett
 3. Stikkordet her er som du påpeker temperaturen. Jeg lager som regel back ribs og spare ribs på en smoker, (som på bildene), og med den er det relativt enkelt å holde en stabil lav temperatur på 110-120 grader over lang tid. Det lar seg gjøre på en kulegrill også, men det er endel jobb.. En annen fordel med smokeren er vannpannen som i tillegg til å holde temperaturen stabil, tilfører fuktighet.

  Lite bilder av ferdige ribs her, må sjekke om jeg skal legge ut noen flere.

  SvarSlett
 4. Takk for veldig rask tilbakemelding! Hvor får man kjøpt en sånn "smoker" som du nevner? Kan nesten ikke vente med å handle inn nye griller!

  SvarSlett
 5. I utgangspunktet bør alle som er forhandlere av Weber griller kunne skaffe deg en Weber Smokey Mountain. Den jeg har er ned "gamle" modellen på 47cm. Weber modifiserte denne for etpar år siden og kom i samme slengen med en i størrelsen 57 cm.., og den er stor :-) For de fleste er nok en smoker på 47 cm stor nok, den har tross alt 2 etasjer/rister, men alikevel... :-)

  SvarSlett