torsdag 10. februar 2011

Beer can chicken


Kjært barn har mange navn. Denne retten kalles beer can chicken, drunk chicken, dancing chicken, kylling på boks osv.

Den opprinnelige varianten er å drikke halvparten av en ølboks. I resten av ølet har man grillkrydder, hvitløk, chili, eller det man liker.

Så setter man kyllingen, som man har krydret på utsiden og innsiden, på ølboksen og prøver å tette toppen/halsen på kyllingen med kyllingens skinn.

Kyllingen/boksen settes så på grillen ved indirekte varme under lokk 1 - 1,5 time alt etter størrelsen på kyllingen. Kyllingen blir grillet fra utsiden og dampet fra innsiden, og blir som regel nydelig på smak og saftig i konsistensen.

Første bildet viser kyllingene krydret på innsiden og utsiden og plassert på kyllingholderne. Tilbehøret som er valgt denne gangen er en foliebakke med gulrot, kålrot, sellerirot, persillerot og en foliebakke med poteter.Høstfarger både på og utenfor grillen :-)


Selvfølgelig har diverse firmaer laget kyllingholdere slik at man slipper å bruke ølboks, men prinsippet er alikevel det samme. Denne fra Weber har til og med en propp til å tette kyllingen i halsen :-)

Man kan i stedet for øl bruke, mozell, eplejuice, sitronbrus osv.En annen variant, men likevel samme:

Hå-kylling:


Krydret på innsiden og utsiden:Kyllingene plassert på grillen. (Fargene på disse bildene ble litt rare, men jeg vet ikke hvorfor)Det er servert og karrisaus er godt til kylling:


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar