mandag 7. februar 2011

Andebryst med ingefærplommer


Andebryst med ingefærplommer, ris/saus og salat:


Grillet indirekte på en Weber 67 cm kullgrill. (B&B grillkull).


Andebryst:
Med en skarp kniv lages rutemønster i fettet på andebrystenes. Smør på honning, gjerne akasiehonning, og krydre med femkrydder. Grilles direkte med fettet ned i 1-2 minutter før andebrystene grilles ferdige på indirekte varme med fettsiden opp til kjernetemperaturen er 60 grader.

Ingefærplommer:
8-10 blå plommer kuttes i biter.
5 ts soyasaus
3 ss eplesidereddik
3 ts revet ingefær
3 ss sukker
1-2 fedd hvitløk finkuttet. (Mengde etter smak).

Alt kokes opp i gryte. La det koke 6-8 minutter.

Snadder :-)



4 kommentarer:

  1. Hei
    Dette er jo rett og slett fantastisk og et god supplement til bloggen din WK.
    Håper dette fortsetter ;-)

    SvarSlett
  2. Fantastisk rett. Ble så inspirert at dette ble servert på 17 mai til våre gjester. Med gode tilbakemeldinger ;). Siden madammen ikke liker rødvin, anbefalte polet en bedre Chablis, for så å avslutte med en god Bourgogne.

    Fantastiske kombinasjoner ;)

    SvarSlett