tirsdag 8. februar 2011

Hamburger


Hamburger på grillen er en klassiker og veldig godt.


Ser bra ut dette om jeg får lov å si det selv :-)


Tilbehør og hjemmelaget hamburgerbrød:


Hamburgerne ligger på indirekte varme til de er ferdige:


Hamburgermasse:
800 gr. kjøttdeig av storfe
400 gr. kjøttdeig av svin
200 gr. finskåret bacon eller smårettbacon. (Event. kan bacon legges på når burgeren er ferdig)
2 ts pepper
2-3 ts salt
10-15 dråper worchestershiresaus
8-12 dråper tabasco
1 stk finhakket løk. (Event. kan løkringer legges på når burgeren er ferdig)
4 stk egg
1 ts oregano
2 ts paprikapulver
Ost. (Den man selv foretrekker)

Blandes sammen med maskin eller for hånd. Dersom man ønsker å ha bacon og løk på burgeren ved servering, blandes dette ikke inn i hamburgerfarsen.

Form burgerne. Lag de gjerne med et "søkk" i midten for å forhindre at de "blåser" seg for mye opp ved grilling. Grilles direkte 2-3 minutter på hver side for så å grilles indirekte til de er ferdige. (Smak og behag).

Hamburgerboller:
0,5 pk tørrgjær
1,5 dl lunkent vann
2 ss olivenolje
1 egg
300 gr hvetemel
0,5 ts gurkemeie
0,5 finhakket rødløk
0,5 finhakket paprika
Sesamfrø og egg til pensling.

Tørrgjæren røres ut i vannet. Bland inn olje, egg, mel og gurkemeie. Rødløk og paprika blandes inn når deigen begynner å "ta form". Sett til heving i 30 minutter. Trykk bollene flate før steking/grilling, 200 grader i ca 15 minutter. (Hamburgerboller grillet på en bakesten i grillen går godt an).

Jeg synes hamburgerbollene blir mer "barnevennlige" dersom løk og paprika utelates, og heller legges på burgeren etterpå til de som vil ha det.

Oppskriften på hamburgerbollene tror jeg er lånt fra Trond Moi.




2 kommentarer:

  1. Hei
    Ser kjempe godt ut! Skal prøves!
    Men lurer på om du har oppskrift til hjemmelagde hamburgerbrød? Takk på forhånd!

    SvarSlett
  2. Takk for det. Har oppdatert hamburgerbloggen med oppskrift på hamburgerbrød. Takk for tipset. (Glipp/forglemmelse fra min side).

    SvarSlett