lørdag 12. februar 2011

Varmrøyk laks. (Salma)


Mellom pinnekjøttet og ribba ble det 1. juledag 2010 servert varmrøyk Salmalaks.
Enkel krydring med olje, salt, pepper og dill.

Grillen er gravet frem. (Faktisk snø på Karmøy andre julen på rad).Salmalaksen er på grillen. Jeg har stukket endel hull nederst i sidene på aluminiumsbakkene for røyk-sirkulasjon, men jeg vet ikke om det har noe for seg. Briketter på begge sidene, med rikelige mengder trebiter og flis.


25 minutter på grillen og lagt opp på fat:En annen variant, men fortsatt Salmalaks.


Denne gangen er Salmalaksen skåret i biter og krydret med olje, salt, pepper og dill. Stykkene er såpass tynne at denne gangen fikk de 20 minutter under lokk.., og ingen kikket.Det er servert:

4 kommentarer:

 1. Spørsmål rettet mot flisen du bruker! Fukter(bløtlegger) du flisen før du legger de på grillbrikketene/kullet? Eller legges de på tørr?

  SvarSlett
 2. Beklager sent svar.

  Jeg har i grunnen alltid brukt tørre fliser basert å¨det faktum at vannet ikke trekker inn i treverket uansett på den korte tiden vi her snakker om. (Bløtlegging 0,5-1 time).

  Det siste året har jeg derimot begynt å bløtlegge flis, spesielt for fisk, og jeg tror/innbiller meg at røyksmaken blir litt "rundere" og ikke fullt så skarp.., men det er kanskje ønsketenking :-)

  Når man har bløtlagt flisene blir man litt overrasket over røykmengden og tenker at det blir for mye røyk, men det meste er vanndamp så det er ikke noe problem :-)

  SvarSlett