søndag 17. april 2011

Dansk flæsk og norsk grillribbe


Har hørt om, og lest oppskrifter på nettet, om grillet dansk flæsk med persillesaus. En dansk kjenning av meg skaffet meg en pakke av den "ekte" varen, men siden jeg lenge har lurt på hvilket "cut" dette er av grisen, måtte jeg sjekke om "grillribbe" var sammenlignbart med det danske flæsket.

Har spist grillribbe før.., men da gjerne marinert eller krydret med grillkrydder/rub. Dette flæsket skal kun krydres med salt og pepper.


Slik ble resultatet:




Pakken med det danske flæsket:


Dansk flesk med salt og pepper:


Norsk "grillribbe" med salt og pepper:


Skal man lage persillesaus, må man hakke persille. (Oppskrift nederst på siden).


67 cm kulegrill med brikettholdere på hver side. Litt vann i aluminiumsbakkene for å hindre uønsket osing. (?).


Flesket er lagt på, men det er plass til mer...


Mer flesk ble hentet på kjøkkenet :-)


Røykflis på brikettene. Det ligger også en bit plommetre i brikettene på begge sider av grillen.


Snudde flæsket etter ca. 30 minutter. Dette bildet er tatt helt mot slutten etter ca. 1 time.


Servert med kokte poteter, rødbeter og persillesaus:


Dette var saftig og nydelig på smak.

Persillesaus:
25 gram smør
2,5 ss hvetemel
4-5 dl melk
2 ss hakket persille
0,5 ts sukker
Salt og pepper.

Smelt smøret og rør inn melet. Spe med melken og kok opp under omrøring. Smak til med persille, sukker, salt og pepper.

Den norske grillribben kan "passere" som flæsk.











6 kommentarer:

  1. Dette så veldig godt ut !!

    SvarSlett
  2. Det skal sies at jeg må ha ferie for å rekke grillen 3 ganger hver dag - men det er den beste måten å kose seg på, garantert. Bloggen din gjør det jo vrient å ikke ha lyst til å bli grillmester.

    SvarSlett
  3. Takk for skryt.

    Vi er nok enige om at det er fantastisk å slappe av ute med fyr på en grill eller to :-)

    SvarSlett
  4. Ja dette er jo god mat da. Og det Danske og Norske er jo det samme kjøttstykke mener nå jeg. Når det gjelder Danskenes tilbredning, er ikke jeg noe fan av den. Svinekjøtt som ligger rett på kull er lik svidd mat for meg. Og det står jeg over.

    SvarSlett
  5. Jeg er enig med deg når det gjelder svidd gris, men det får bli mellom oss. He, he ;-)

    SvarSlett