Påske og grillet lammelår høres helt riktig ut :-)
57cm kulegrill med rotisserie:
Etter 6-8 timer med krydderblanding monteres lammelåret på rotisseriet:
Krydderblanding av solsikkeolje, hvitløk, rosmarin, salt og pepper:
Kjøres sammen med stavmikser:
Briketter på begge sidene i grillen og noe røykflis og biter plommetre for røyk. Etter ca 1 time under lokk begynner det å se bra ut:
Kjernetemperatur 68 grader. (Barnevennlig). Totaltiden ble ca. 2 timer. (Har man tid kan man med fordel stenge litt for trekken i grillen slik at temperaturen i grillen blir lavere og grilltiden således blir lengre = bedre resultat).
Lammelåret får hvile 15 minutter før spydet fjernes:
Servert med ovnsbakte poteter, salat og peppersaus. (Fant ikke rosenkål i butikken..).
Stilig med rotisserie.., men lammelåret blir like godt på smak dersom man griller det indirekte. (Briketter/kull på begge sidene i grillen, og lammelåret liggende i midten, slik at det ikke ligger rett over varmen. Lokket på).
Hei
SvarSlettDette ble jo helt vidunderlig Arild ;-)
Lurt å lage en slik blanding med stavmixeren, det skal prøves!!
Takk, en slik tilbakemelding fra lammelår-mentoren setter jeg pris på :-)
SvarSlettSULTEN!
SvarSlettMETT! Har spist rester :-)
SvarSlettLammelår er en vinner på grillen. Jeg har krydrett ferdig et lår i går og skal grille det i ettermiddag. 2 - 3 timer med deilig kvalitetstid.
SvarSlettHelt enig og godt fornøyelse :-)
SvarSlett