tirsdag 19. april 2011

Påskelam på grillen


Påske og grillet lammelår høres helt riktig ut :-)

57cm kulegrill med rotisserie:




Etter 6-8 timer med krydderblanding monteres lammelåret på rotisseriet:




Krydderblanding av solsikkeolje, hvitløk, rosmarin, salt og pepper:




Kjøres sammen med stavmikser:



Briketter på begge sidene i grillen og noe røykflis og biter plommetre for røyk. Etter ca 1 time under lokk begynner det å se bra ut:





Kjernetemperatur 68 grader. (Barnevennlig). Totaltiden ble ca. 2 timer. (Har man tid kan man med fordel stenge litt for trekken i grillen slik at temperaturen i grillen blir lavere og grilltiden således blir lengre = bedre resultat).



Lammelåret får hvile 15 minutter før spydet fjernes:




Servert med ovnsbakte poteter, salat og peppersaus. (Fant ikke rosenkål i butikken..).



Stilig med rotisserie.., men lammelåret blir like godt på smak dersom man griller det indirekte. (Briketter/kull på begge sidene i grillen, og lammelåret liggende i midten, slik at det ikke ligger rett over varmen. Lokket på).


6 kommentarer:

  1. Hei
    Dette ble jo helt vidunderlig Arild ;-)
    Lurt å lage en slik blanding med stavmixeren, det skal prøves!!

    SvarSlett
  2. Takk, en slik tilbakemelding fra lammelår-mentoren setter jeg pris på :-)

    SvarSlett
  3. METT! Har spist rester :-)

    SvarSlett
  4. Lammelår er en vinner på grillen. Jeg har krydrett ferdig et lår i går og skal grille det i ettermiddag. 2 - 3 timer med deilig kvalitetstid.

    SvarSlett
  5. Helt enig og godt fornøyelse :-)

    SvarSlett