Man skal ikke leke med maten, men det må da være lov å eksperimentere litt?
Varmrøykt laks er en av favorittene på grillen, og denne gangen ville vi prøve litt forskjellig "krydder" samtidig for å kunne sammenligne smakene.
En benfri og trimmet lakseside deles opp og legges med skinnsiden ned. (Skinnet er på).
Oppe til høyre: Salt, pepper og dill.
Oppe til venstre: Pesto, salt og pepper.
Nede til høyre: Honning, salt, pepper og hakkede hasselnøtter.
Nede til venstre: Dijon sennep, salt, pepper, brunt sukker og dill.
Fisken settes midt i en 57cm kulegrill med røykflis og biter av epletre på brikettene som ligger på begge sidene i grillen. Lokket legges på. (Indirekte grilling).
Etter 25 minutter er fisken klar. (Den lille hvite klatten av "skum" på fiskestykket nede til venstre er nok en indikasjon på at fisken fikk litt for lang tid på grillen).
At noe som ser så "trist" ut kan smake så godt...
Ser litt bedre ut dette :-)
Litt delte meninger her i huset om hvilken som var best, alle var gode, men jeg likte best den med sennep og brunt sukker.
Varmrøykt laks er god både varm og kald. Passer til forrett, hovedrett, smårett, lunch, koldtbord osv :-)
Jeg er sulten - venter fremdeles på den invitasjonen !
SvarSletthmmm, spennende. Uansett om en varmrøyker under denne prossesen, så er det å tilsette forskjellige smaker til laksen slik en artig variant. Laks tror jeg er en fisk som med likhet til steinbit kan eksperimenteres med smaksmessig.
SvarSlettHar du prøvd å røyke laks og makrell på smokeren? Jeg har nettopp kjøpt meg en WSM47 og er mer enn sulten på tips og triks..
SvarSlettTakker forresten for en fin blogg og alle de gode innleggene du poster i Weberklubben!
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
SvarSlett