onsdag 4. mai 2011

Livéche kylling med mandarin-marinadeKom over en "basse" av en Livéche kylling på 3,25 kg i butikken og kunne selvfølgelig ikke la være å kjøpe den..

Kyllingen ble lagt i mandarinmarinade. (Altså appelsin eller klementin. Mandariner har det vel ikke vært i norge siden andre verdenskrig?). Oppskrift på marinaden finnes i kategorien mandarinmarinert kylling i menyen til høyre.Ingrediensene for marinaden.Marinaden ser litt "skummel" ut, men det er bare biter av fruktkjøttet.Etter noen timer, (3-4), ble kyllingen montert på rotisseriet. Vingene på denne kyllingen var så store at den måtte "putte vingene i lommene". (Man stikker et hull i siden av kyllingen og putter vingen inn).Noe av marinaden ble sprøytet inn i kyllingens tykkeste deler.Spydet med kyllingen er plassert i en 57 cm kulegrill med rotisserie.Briketter på begge sider og dryppbakke i aluminium, (med litt vann), under kyllingen. Lokket på hele tiden.At noe som ser så begredelig ut kan smake så nydelig, overrasker meg stadig.Kylling, ris med karrisaus, tomater, brokkoli og blomkål.Har man ikke rotisserie, går det helt utmerket å legge kyllingen på grillristen og grille den indirekte under lokk. Jeg tror ikke noen vil merke forskjell på smaken, men ikke si det til noen ;-)2 kommentarer:

  1. Ja, nei - det så ikke godt ut !

    ;)

    SvarSlett
  2. Det er alltid ønskelig at maten både skal smake godt og se bra ut, men noen ganger må man akseptere litt avvik på reglene :-)

    SvarSlett