fredag 1. juli 2011

Torsk med potetpuré

Strøm har et produkt som er litt samme "greia" som Salma laks, bare at det er torsk, og det må jo prøves på grillen.


Pakken fra Strøm:




En nydelig skinn og beinfri fiskefilét:




Fileten delt i to og krydret med salt og kajennepepper:




Grilles direkte på ene siden. Her er det viktig å smøre risten med olje og vente såpass lenge at fisken begynner å slippe risten. (Prøver man å snu fisken for tidlig faller den lett fra hverandre).




Direkte grilling på andre siden:




Servert med potetpuré og grønnsaker:




Potetpuré høres finere ut enn "potestappa", men er nok samme sak :-)
Kokte poteter moses med smør, fløte, salt og pepper. (Gressløk).

Fisken var kjempegod. Den ble en anelse tørr, men det var nok min egen feil, neste gang griller jeg den litt mindre.

3 kommentarer:

  1. Så fin ut den torsken, men du bor jo ved havet og kan vel fiske selv? Prøv å legge fisken i form neste gang. Blir ikke så lett tørr da.

    SvarSlett
  2. I teorien går det vel an å fiske selv, men veldig enkelt og ryddig med slike fileter :-)

    Å legge fisken i form "grillisten-style" er en god idé. (Grillisten lager nemlig nydelige fiskeformer på grillen) :-)

    SvarSlett
  3. 2xIna har startet http://www.matbloggsentralen.blogspot.no
    Hvis du har lyst at din matblogg skal være med, send oss en mail eller legg igjen en kommentar på bloggen!
    Velkommen!

    SvarSlett