søndag 14. august 2011

Satay av svin med peanøttsaus

Denne er "lånt" fra boken Stiansen til hverdags .


Ingredienser for marinade; katjap manis, sambal oelek, fersk koriander, soyaolje, sesamolje, fersk ingefær og hvitløk. (Oppskrift nederst i bloggen).




For å lage peanøttsaus må man visstnok ha peanøttsmør. (Oppskrift nederst i bloggen).




Kunne godt brukt indre eller ytrefilet, men jeg valgte en flatbiff av svin på 1,4 kg.




Kjøttet skåret i tynne, brede strimler og tredd på grillspyd.




Halvparten av marinaden smøres på kjøttet, legg på plastfolie og sett kaldt.




Kjøttet legges på direkte varme under lokk i 2-3 minutter.




Snu kjøttet og grill andre siden.




Ser lovende ut dette.




Servert med kokt ris og peanøttsaus.




Marinade:
2,5 dl ketjap manis
2,5 ss sambal oelek
5 ss soyaolje
2,5 ts sesamolje
2,5 ss revet ingefærrot
2,5 ts hakket hvitløk
2,5 ss hakket fersk koriander

Alt blandes sammen i en bolle.


Peanøttsaus:
1 glass peanøttsmør
1 glass vann
Resten av marinaden. (D.v.s. halparten, den andre halvparten er brukt til marinering av kjøttet)

Kok opp vann og marinade, ha i peanøttsmøret. Varmes opp forsiktig da dette kan brenne seg. (Vannbad?). Jeg syntes sausen ble litt for salt, så jeg hadde i en god skvett fløte og en god dasj rømme i tillegg.


4 kommentarer:

  1. Bedre enn dette blir det vel knapt; med mindre man får servert svinenakke, evt. grillet vaktel...?

    SvarSlett
  2. Enig med deg ang. svinenakken.., når det gjelder vaktel må jeg uttale meg ved en senere anledning ;-)

    SvarSlett
  3. *vann i munnen* Dette såg knallgodt ut, skal få typen til å fyra i gång grillen i helgen som kommer trur jeg ;)

    SvarSlett