lørdag 3. september 2011

Focaccia brød

Mange bruker grillen flittig til baking av brød, boller osv. Selv er jeg ingen ivrig baker hverken med komfyr eller grill, men i et forsøk på å forbedre dette stod focaccia brød på grill-menyen.

Ingredienser. (Oppskrift nederst).




Heving av deigen:




Timian, oregano, hvitløk og oliven:




Deigen ferdig hevet:




Oliven, hvitløk osv er blandet inn i deigen og denne er lagt utover bakebrettet.
Stikk hull i deigen og ha på olivenolje og dryss på flaksalt.




Lagt på grillen under lokk:




Ferdig brød:



Konklusjon:
Brødet var klissete når jeg tok det av grillen, men etter å ha ligget en stund ordnet det seg. Smaken var skikkelig god, men fasong/finish kan forbedres.., jeg er ingen baker ;-)

Oppskrift:
7 dl vann
1 pk gjær
1 dl olivenolje
1,5 ts salt
2 ts sukker
14-15 dl hvetemel

Dette blandes og heves 30-40 minutter.

Etter heving eltes for hånd oliven, hvitløk, 1 ts timian og 2 ts oregano inn i deigen og denne etterheves noen minutter.

Trykk deigen utover og stikk huller i deigen med en finger. Ha på olivenolje og fingersalt/flaksalt.

Grill brødet til det er ferdig :-)

.

2 kommentarer:

  1. Det høres veldig godt ut, men ser litt uferdig ut på bildet ?

    SvarSlett
  2. Antakelig, tok det av når det begynte å bli "svimerker" på overflaten. Kunne nok ligget på en stund til, men var absolutt spiselig. Gikk og småspiste focaccia brød hele dagen.

    SvarSlett