Tynnribbe m/bein.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhf0D2j-HnOv83XZLVWIkIUfZI-TjOUsHbH2Y1urmJDuoOtvAn60PIKuomH8S_Xbz-GJdZEe8Qf4WOzqKkrCBoLjy5bhpAmMbEsHp8MwBZpX-bPnULaUsWCA2Eqbf_5yGdozxPglVYs3D4/s400/Ribberull+04.12.2011+1.jpg)
Ribben utbeinet.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh6oBKVPr72Kniwe5zn5deIJSZd0RiJta7AyX9TtV2GAUYGkL3cE5bYHeYjNEnzprvEFd3GbGSb_LQwY7EToQLsEXwYRYyAe0l4ENi7fTY0kvMSBhtLn4Phr-hZLgZkL2LFi4ytZO2V8a0/s400/Ribberull+04.12.2011+2.jpg)
Ribben åpnet/delt slik at den blir dobbel.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgwfiVySZJebxj_L7kXVbRuzKNKf70CHfDmz9F3_w4XG4xfQxm9fQPlRpnO4G2seR5yMn2Dw6uqkyJr3CmrFLmTp4xBSoPHp88es6T-TtjGm1ryiLk5dfMCgzHipsNKvwLk0g_g5QhxpB0/s400/Ribberull+04.12.2011+3.jpg)
Halve paprika. Ribberullen skal bl.a. fylles med brent paprika. (Paprikaen burde selvfølgelig blitt grillet for maksimal smak..)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgEXcEq1uwhzlCC5h4zojByvhYVNCmIs55-hnkFBE9cnpOWr3ZcwZsQg31YJa_XezHSYxdRs2H6IuGxApN5i28ODSYc8JL2s3C_zndoYlP93vrfY-an3vnZDys-2RL6n1ynIQ7fj5BeCpM/s400/Ribberull+04.12.2011+4.jpg)
Har ingen problemer med å skjønne at de som ikke har smakt brent paprika blir skeptisk når de ser dette.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhxvH9M4pIaUBOobZH_Y_0aJWF3-Klb753DrQbVc4hNHWl6K7Bsh2c6j6wmQsb4UrAsEerlIclmoqerqVmRikIOUIzXR0f5-Y7UNcz7S2dwkt-zUiC873PMRB-4JK3Jb4QOqXKTbDJKmRE/s400/Ribberull+04.12.2011+5.jpg)
Paprikaen legges 15 minutter i en bolle med folie over.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhh-5vgvPyi4x_W6YcPd1hZ2RDc3Cf1LpozZ3xcB9PM3udCLFVd7mPVQXwx9makH87RL7wLje33Sb6wX8fWKmJImLrboyGqhDmkZZwhyphenhyphenwuJEVC9tv69V8-3BMjjnm1Z3hqDN3jkPlJ8wDQ/s400/Ribberull+04.12.2011+6.jpg)
Når paprikaen tas ut av bollen er det enkelt å skrape av den ytterste brent "skorpen" med en kniv. Paprikaen blir fantastisk søt og godt på smak av denne "behandling". (Er også kjempegodt i salater).
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjqHehTmotCnD3F2R_LMNvHmgKwmHtNTdgsUa1xVsfzT7KUGK4Ms1CqBz_fN8bEPjDKB82_rxiLC1tpHN-3JKIEboUz9jlpGiiSJzQ62CtQKDtXAP3Yk95ktgq8QLmfDfzuF27NoYBr5Vs/s400/Ribberull+04.12.2011+8.jpg)
Ribben fylles med paprika, salt, pepper, spisskummin og hvitløk.
(Spisskummin er IKKE karve).
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhuhD_oZpoyosZ9c2O0GS7BfzGvCn84rjkMQGYCt0iqkn92sMh6fzmcEFyXoaMX0n-1vHCA-e-tzx_yoF7ZCl6BROMrr-TJtL8BRpMsbGV6D9F5Ft_eIQzO7UJ2fNdfts41uUkABV3IMNI/s400/Ribberull+04.12.2011+9.jpg)
Ribben rulles, knyttes og legges på indirekte varme på grillen under lokk. Har på noen biter plommetre og kirsebærfliser for røyk.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiQs8ASy-eVn1tW0m4CIGltRiVX6HCS2kE9Iptc1PdqCmisKKfkBQT2te-Uvf8Pb3cdoRRNY0H6nkbMofK7Qa68AcjCHoU45SjC8-cxmxepVaXjOe0EpgW1ME0L8rUg4h905joLCSiUJ1c/s400/Ribberull+04.12.2011+11.jpg)
Ved en kjernetemperatur på 61-62 grader tas ribberullen av grillen. Kjernetemperaturen vil stige 5-6 grader når den hviler før servering.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjg4_Nch3wbJepFLJQpgiV7Xb7x3n0Aj-2lOwiYpaLjGgFpsXO6ddjbmh-zOq0hzskqvklV8is5y6ysJVUVVKmBc5Aska24PvVP7CzmdmRh4IeEcPLUjuL2cD9W9-uTOsEVEqUil_rHfso/s400/Ribberull+04.12.2011+12.jpg)
Hmm..
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiy5J_tc00m7uGgqDgIPaGRajD-p5O9QUwIDtkV8skyBKgEPEeFNRnNRm3Bnhm55vROMxw0ZNuK2zngLIGkm-W3BP0oMTDPrB-4b5eOhW0bCweDDnh7-2WjsOnAjFbEK5R5xYcq0oapQwI/s400/Ribberull+04.12.2011+13.jpg)
Servert.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhel2e33eQc6H8kr1bxXjOeApsZu6rBTr-nIsylRygF6Wkjn8cYplPDyyW_PTBLAG0BEgH5FfhDNFZbDAUxPbuIdLkuwtxFBn-fjuS5Yo2eYFb6cN-rsUKHCinC0esKJVbiV7APO46vea0/s400/Ribberull+04.12.2011+15.jpg)
Kjempegodt.
Vakkert !
SvarSlettNår blir jeg invitert på julemiddag ?
Trist jula er over når jeg ser dette...
SvarSlettJoda, men man kan vel ha noe godt å spise i januar også :-)
SvarSlett.., og Thor, det var ikke en invitasjon.., He, he :-)