lørdag 17. desember 2011

Ribberull

Ribbe av svin i forskjellige varianter er svære greier innenfor grilling/bbq, grunnen er antakelig at det smaker godt.., det gjorde denne ribberullen også.


Tynnribbe m/bein.




Ribben utbeinet.




Ribben åpnet/delt slik at den blir dobbel.




Halve paprika. Ribberullen skal bl.a. fylles med brent paprika. (Paprikaen burde selvfølgelig blitt grillet for maksimal smak..)




Har ingen problemer med å skjønne at de som ikke har smakt brent paprika blir skeptisk når de ser dette.




Paprikaen legges 15 minutter i en bolle med folie over.




Når paprikaen tas ut av bollen er det enkelt å skrape av den ytterste brent "skorpen" med en kniv. Paprikaen blir fantastisk søt og godt på smak av denne "behandling". (Er også kjempegodt i salater).




Ribben fylles med paprika, salt, pepper, spisskummin og hvitløk.
(Spisskummin er IKKE karve).




Ribben rulles, knyttes og legges på indirekte varme på grillen under lokk. Har på noen biter plommetre og kirsebærfliser for røyk.




Ved en kjernetemperatur på 61-62 grader tas ribberullen av grillen. Kjernetemperaturen vil stige 5-6 grader når den hviler før servering.




Hmm..




Servert.





Kjempegodt.

3 kommentarer:

  1. Vakkert !

    Når blir jeg invitert på julemiddag ?

    SvarSlett
  2. Trist jula er over når jeg ser dette...

    SvarSlett
  3. Joda, men man kan vel ha noe godt å spise i januar også :-)

    .., og Thor, det var ikke en invitasjon.., He, he :-)

    SvarSlett