lørdag 7. april 2012

Hvalbiff


Noen snakkes varmt om hvalbiff.., så hvorfor er jeg skeptisk? Skyldes det alt "bråket" rundt hvalfangst, eller er det fordi jeg ikke er vokst opp med hval på menyen? Har et vagt minne om at jeg har grillet hvalkjøtt for mange år siden, uten at dette var særlig vellykket, og hadde det ikke vært for at vi var flere som "utfordret" hverandre til å benytte hvalbiff som råvare, hadde jeg nok ikke grillet dette..


Altså, hvalbiff:Tilbehøret skulle være squash, rødløk og paprika:Oljet panne med grønnsakene: (Kull/briketter kun på midten av grillen slik at varmen er rett under støpejernristen).Når grønnsakene nærmer seg ferdig trekkes pannen ut til siden og grønnsakene skyves ut på den "kalde" delen av pannen. Hvalbiffene legges på direkte grilling:Etter noen minutter blir biffene snudd og grønnsakene får komme tilbake på varmen: (Kunne sikkert brukt noe spennende krydder eller marinade, men jeg brukte salt og pepper).Servert:Resultatet.., det var ikke vondt, men dette blir nok ikke en gjenganger på grillen hos meg, og det skyldes ikke kvaliteten på råvaren :-)

.

5 kommentarer:

 1. Åh, hvalbiff er så utrolig godt! Sinnsykt lenge siden jeg har spist det... Nydelig, men spesiell smak.

  SvarSlett
 2. Jeg liker det ikke! Smaker fisk men konsistens som biff, det blir desverre bare feil! Ellers, kjempefin blogg du har med gode tips:))

  SvarSlett
 3. Takk for skryt, og jeg forstår hva du mener om hvalkjøttet :-)

  SvarSlett
 4. Syns du hadde den biffen alt for lenge på grillen der :(
  Va på island og di laget den veldig blodig til oss.
  Så va det vedlig godt da.
  Salt og pepper va bedre en krydder på ;)

  SvarSlett
 5. Takk for tips.., men jeg har nok grillet hvalbiff for siste gang :-)

  Arild

  SvarSlett