onsdag 13. juni 2012

Varmrøykt laks

Laksefilet marinert over nattet med en blanding av 1 del salt og 4 deler brunt sukker.

Laksefiletene har fått en godt porsjon av salt/sukker blandingen på kjøttsiden for så og overnatte i kjøleskapet innpakket i folie.


Grillen fyres opp med grillkull på begge sider for indirekte grilling. Aluminiumsbakkene på midten er for å hindre drypping og fastbrent sukker i bunnen av grillen.


Laksen legges på grillen og røykflis av eple, kirsebær eller plomme legges på toppen av grillkullet. (Grillen holder rundt 200 grader).



Etter 25-30 minutter under lokk er laksen klar.


Hmm.. :-)


Her servert med ris, saus og salat, men kan like gjerne serveres med kokte rotgrønnsaker/saus eller rett og slett servert kalt på en brødskive med litt rømmedressing.



.

1 kommentar:

  1. Den der ska eg nok prøva :-)

    Mvh Petter E

    SvarSlett