søndag 26. august 2012

Kylling overlår


Meny Vedavågen, (takk Katrine), skaffet meg denne esken med godsaker.

En takk går også til Grillkongen Craig for råd og tips.


5 kg kylling overlår.


Beinet fjernes og overskudd av fett/skinn skjæres bort. 


Overlårene ser etter trimming slik ut. 


Krydres på begge sider.


Velg et grillkrydder/blandingskrydder du liker, jeg valgte en blanding av disse.


Overlårene skal/bør tilberedes "low and slow", (lav temperatur over lang tid), med røyk. Jeg bruker en Weber Smokey Mountain, men det går sikkert bra på kulegrillen/gassgrillen også. Utfordringen er å holde temperaturen rundt 110 grader, og helst tilføre røyk.

Dette er bunnen av WSM57 hvor jeg har brukt kullringen til en WSM47 og lagt en ekstra rist i bunnen siden jeg skal bruke grillkull og ikke briketter. (Grillkull faller lettere gjennom risten i bunnen enn briketter).


Grillkull lagt i kullringen.


Røykved av kirsebær og plomme er lagt på kullet.


 På det utente grillkullet er det lagt et opptenningsrør med varme grillkull.


Overlårene får først ca. 50 minutter med skinnsiden ned. Det gule er usaltet smør.., 300 gram i hver aluminiumsform.. Jeg er blitt fortalt at overlårene ikke trekker til seg smøret.., og jeg velger å tro på det... ;-)


Etter 50 minutter med skinnet ned blir overlårene snudd og får 50 minutter med skinnet opp.


Nam, nam.


 På slutten får overlårene noen minutter direkte grilling med skinnet ned.


Og noen minutter direkte grilling med skinnet opp, og pensles med bbq-saus.



Presentasjonsbilde :-) Overlårene ble servert med ris, salat og saus.



 Kjempegodt!!

2 kommentarer:

  1. Smeltet du smøret på forhånd, for så å helle det oppi formen? Eller la du bare en gigachunk med smør oppi formen og lot det smelte mens grillingen gikk sin gang?

    SvarSlett
  2. Jeg smeltet smøret på forhånd for å ha kontroll på hvor høyt opp på overlårene det smeltede smøret gikk.

    SvarSlett