lørdag 15. desember 2012

Wok på grillen


Jeg har hatt en wok til grillen stående ubrukt i årevis, og i sommer tok jeg meg sammen og testet denne.., selv om dette strengt tatt ikke er helt innenfor min definisjon på grilling :-)

Ingredienser:
Ytrefilet i tynne biter, maisenna, vann, vårløk, ingefær, hvitløk, solsikkeolje, cashewnøtter, soyasaus, østerssaus og sesamolje.
  


Maisenna rører ut i vannet og 1/3 av dette blandes med kjøttet. (Uten at jeg skjønner hvorfor).Så fikk min OTS47 komme ut av garasjen for en gjesteopptreden på terrassen. Grillen fyres opp med briketter/kull som plasseres slik at bunnen på wokken berører kullet.Klar for wokking.Kjøttet brunes i litt av oljen.., og tas ut av wokken etterpå.Resten av oljen helles i wokken og man har i vårløk, hakket hvitløk, hakket ingefær og cashewnøtter.Tilsett kjøttet, soyasaus og østerssaus.Når dette er varmt tilsetter man resten av maisennaen og man lar det tykne.Serveres med kokt ris.


 
Det var godt, men wokke på grill.., ok, litt gøy var det jo :-)

2 kommentarer:

 1. Denna så jo veldig digg ud ;) har du bare wok panna rett på kullet eller har du egene holdere?
  Kjøpte meg akkuart weber grill.Så om du har noen tips om tilbehør til grill så bare si fra :)
  Leser mye her inne når jeg er sulten.Fantastisk side :)
  Mvh
  Ronny

  SvarSlett
 2. Takk :)

  Wokken er laget slik at kanten på wokken ligger på "flippene" som grillristen skal legges på. Bunnen på wokken henger da et stykke fra kullristen og Weber anbefaler at man bygger opp kull/briketter så høyt at det berører wokken for best mulig varme.

  Er det en 57cm kulegrill du har kjøpt finnes det endel tilbehør som er tilpasset den størrelsen grill og så finnes det mye utstyr som ikke er avhengig av størrelsen. Det jeg bruker ofte er "fiskebakken".., det rustfrie fatet med hull som jeg bl.a. bruker til varmrøyking av fisk, men også til grønnsaker. Kyllingholdere er også bra greier selv om man godt kan klare seg uten :-)

  Det viktigste er en lang kraftig grillklype, sveisehansker og et termometer..

  SvarSlett