lørdag 5. januar 2013

Kalkun, apple brined, på rotisserie.


Godt nytt år til alle besøkende :-)

Nok en gang apple brined kalkun, men denne gangen skal kalkunen snurre på rotisseriet i min Weber OTG57.

Her er den ferdige apple brine, oppskrift og fremgangsmåte finner du ved å klikke på kategorien kalkun til høyre på skjermen og scrolle litt nedover på siden, eller gå dit jeg "stjal" ideen:  http://virtualweberbullet.com/turkey6.htmlKalkunen er vasket, unødvendig skinn og fett er skåret bort og den er plassert i apple brine i kjøleskapet over natten.Kalkunen tatt ut av "laken" og tørket.Puttet noe smør, (100 gram?), inn i kalkunen før den ble knyttet opp og montert på rotisserie spydet.Så ble kalkunen pakket inn i dobbel aluminiumsfolie. Grillen er fyrt opp på ene siden og rotisseriet montert i grillen, motoren startet og lokket legges på.

Så hvorfor grill? Det finnes en teori om at saften i et kjøttstykke som ligger stille på en rist vil renne nedover, naturlig nok, og at saften i et kjøttstykke som roterer vil fordele seg bedre i kjøttstykket.., hmm.. For mitt vedkommende er var det også slik at aluminiumsfolien de første 2,5 timene skulle være med på å holde på fuktigheten og at kalkunen den siste timen skulle bli grillet uten folien, med røyk, for å få "grillsmaken", og forhåpentligvis også litt sprøtt skinn.Etter 2,5 time ble aluminiumsfolien tatt av og ser slik ut...Kalkunen smøres med olivenolje og krydres.Etter en time uten folie ved ca. 200 grader.., nå ligner det noe spiselig.Mørk kjøtt, lyst kjøtt, skinn, Waldorfsalat, servert.Skikkelig godt, men jeg tror nesten at Club Sandwichen av restene dagen  etterpå var like god.. :-)

.

4 kommentarer:

 1. Godt nytt år. Grillen har fått stå i ro her enstund siden det har gått mest i å lage julemat fra bunnen. Men nå kom inspirasjonen og motivasjonen krypende.. :-) Det så godt ut som vanlig! Får vel fyre opp snart om gassen tåler kulda..

  SvarSlett
 2. Takk for det, og la oss holde grillen varm hele året :-)

  Arild

  SvarSlett
 3. Hvor får jeg handlet sånn motor?
  Tenkte på online siden det ikke er så mye grillbutikker her hos meg

  SvarSlett
 4. Jernia Axelsen kan bestille til deg, tror ikke det er hverken billigere eller enklere på nettet.

  Arild

  SvarSlett