lørdag 27. april 2013

Monolith - kamado - første grilling - MOINK balls


Første grilling med Monolith kamado. Det er anbefalt å begynne litt forsiktig med temperaturen de første gangene, så jeg valgte å grille MOINK balls low and slow.

MOINK = moo + oink = mø + nøff 

Har du en favorittoppskrift på kjøttkaker, karbonader eller hamburger, så bruker du den. Jeg valgte å bruke kjøttfarsen til Bent Stiansens døner kebab. (Oppskriften ligger i menyen til høyre på skjermen).

Grillen.Ingrediensene.Den ferdig kjøttfarsen.Lag passe store kjøttboller og ha bacon rundt. (Baconet kan med fordel festes med en tannpirker uten smak e.l.).Ren og pen, nesten for galt å fyre opp.. :-)
Noen biter halvstore kullbiter i bunnen.
Fyller grillkull til i overkant av sidehullene.
Oppfyring med burner bags. 
Justerer topp og bunnventilen til stabil temperatur rundt 125 grader.
Reflektorplaten for indirekte grilling er lagt på og en aluminiumsbakke er plassert under MOINK ballene.Etter 1 time blir MOINK ballene påført et "strøk" bbq-saus.Nærmer seg.. Servert.Veldig bra førsteinntrykk av grillen og jeg gleder meg veldig til å teste denne med høye temperaturer på biff og pizza.


.

5 kommentarer:

 1. Hei. Spennende å lese om den nye grillen. Hva gjorde at du valgte Kamado over feks Green Egg?
  -bjarte

  SvarSlett
 2. Hadde i utgangspunktet sett meg ut en BGE Large. (Samme diameter som Monolith).

  Argumenter for Monolith slik jeg ser det er at Monolith er lett tilgjengelig i "hele" landet, (Byggmakker), de er billigere selv om de leveres komplett med utstyr som på andre merker er tilleggsutstyr. Monolith kommer ferdig montert og jeg har ingen tro på at kvaliteten står tilbake for noen. (Monolith er populære i Tyskland, og jeg har tro på at de er kvalitetsbevisste).

  SvarSlett
 3. Aha. Var ikke klar over at Byggmakker førte dem. Skal sjekke ut. Takk skal du ha.
  -bjarte

  SvarSlett
 4. Akkurat fått min Monolith - var ikke klar over det du skriver med at man bør "kjøre inn" på lavere temperaturer. Har du noe mer informasjon om dette?

  SvarSlett
 5. I april 2013 var kamadoer relativt nytt i Norge og enkelte tråder på utenlandske forum snakket om "innkjøring". (Ikke for Monolith).

  Har aldri sett at Monolith, eller for den del andre forhandlere av kamadoer, i Norge anbefaler innkjøring, men jeg hadde uansett ikke kjørt opp til 300-400 grader på første grilling, det kan da ikke være nødvendig..

  Til lykke med ny grill, den vil du like.

  SvarSlett