torsdag 25. april 2013

Monolith - Kamado - utpakking

Monolith keramisk grill - Kamado. Gleder meg til å få denne ut av garasjen og fyrt opp på terrassen :-)

"Handle with care", det er tross alt keramikk..,.., men den var såpass godt pakket at den hadde sikkert tålt en trøkk.Ferdig satt sammen.Direkte grilling med hovedristen i nedre posisjon. (200-400 grader..)Grilling av pizza. (Temperatur 330-350 grader vil sikkert være passe).Reflektorplaten for indirekte grilling/bbq er lagt på.Hovedristen lagt på for indirekte grilling/bbq. (Tar man bort reflektorplaten kan man grille direkte med større avstand til grillkullet enn når hovedristen ligger i nedre posisjon som vist 3 bilder over).Forhøyningsrist.Har ikke noe å sammenligne med, men for meg virker dette solid.Justering av ventilasjon i toppen - helt lukket.Justering av ventilasjon i toppen - finjustering, litt åpning.Justering av ventilasjon i toppen - grov justering, full åpning.Justering av ventilasjon i bunn - stengt.Justering av ventilasjon i bunn - halvt åpen.Justering av ventilasjon i bunn - helt åpen.Åpning i siden for å kunne tilføre røykflis, krydder osv uten å løfte lokket. (Tror det er kun Monolith som har denne).Selve åpningen når "luken" er tatt ut.4 stk redskapskroker på hver side.Det gjør ikke noe at termometeret er überkult :-)Sidebordene slått ned.Overtrekket satt på.Nå gjelder det å finne ut hva det første måltidet på Monolithen skal være, og jeg gleder meg :-)


.

5 kommentarer:

 1. Den ser artig ut. Tittet på slik i Mathallen, men var vel ganske dyr.. Om det er samme da. Men tror du får mye gøy med denne. Gleder meg til å lese resultatene! :-)

  SvarSlett
 2. Hva blir forskjellen på en slik, og en tradisjonell grill? Vil keramikken holde bedre på varmen? Blir denne lik Green Egg?

  SvarSlett
 3. Fellesbetegnelsen kamado for keramisk griller og Monolith og Green Egg Large er nok mye det samme.

  Har kun testet denne en dag, så jeg skal være forsiktig med uttalelsene, men det virker veldig lovende.

  Argumenter er at keramikken holder på varmen, pakning mellom topp og bunn, god temperaturkontroll, kjører lenge på lite kull..

  Får komme tilbake til dette etterhvert :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hvordan er vurderingen din rundt denne grillen nå som du har hatt den en stund? Jeg skal ha meg en kamado grill men er foreløpig usikker på hvilken. Valget står vel nå mellom Monolith og Kamado Joe, disse er noenlunde likt i priset og en får med vesentlig mye mer "must have" utstyr enn foreksempel det en gjør til big green egg.
   Skulle du ha kjøpt igjen hadde det blitt samme kamado grill?

   Slett
 4. Virker spennende,blir interessant å følge med på hva du finner ut :o)

  SvarSlett