lørdag 13. april 2013

Ribbensteg / Flæskesteg

Danskenes variant på ribbe kalles ribbensteg eller flæskesteg. Dette er ytrefiléten med svor. (Den tykke delen av det vi i norge kaller familieribbe).

I stedet for å rute svoren blir den skåret i parallelle striper med en avstand på 8-10 mm. I stripene gnir man inn godt med salt, noe som er med på å trekke fuktighet ut av svoren og gjøre denne knasende sprø.., forhåpentligvis ;-) Danskene stikker laurbærblader ned i svoren, uten at jeg helt har skjønt hvorfor.. På kjøttsidene har man salt og pepper. (Ribben kan med fordel pakkes og legges på kjøl en dag eller to).



Grillen fyres opp for indirekte grilling, og første timen kan man godt prøve å få litt høy temperatur for å få litt fart på svoren. (230-250 grader er ok).



Aluminiumsbakke med små skrelte poteter, brunt sukker og smør settes på grillen når det er ca. 1 time igjen til ribben er klar. Tiden på ribben avhenger av størrelse og temperatur på grillen, så det greieste er å følge litt med på ribbens temperatur og "beregne" tiden som gjenstår.., ribben skal hvile litt etterpå før man skjærer den opp, så man har en sikkerhetsmargin der ;-)



Snu potetene rundt i sukker/smørblandingen etpar ganger i løpet av grillingen.



Ribben snart klar for å skjæres opp.



Servert med poteter, saus, brokkoli og tyttebærsyltetøy.



Knallgodt :-)

2 kommentarer: