torsdag 10. februar 2011

Juleribbe


Alt smaker bedre fra grillen, også juleribben :-)

Kullgrillen fyres opp for indirekte grilling. Aluminiumsbakkene inneholder vann, Worchestershiresaus, sennep, soyasaus, hvitløk, løk, sjalottløk og gulrot. Dette blir god saus i tillegg til at det tilfører fuktighet i grillen. For røyk ble plommetre lagt på i flere omganger.


Tynnribbene er plassert på risten:


Weber reklame?



Ribbe på grillen blir saftige greier:


Det er servert:





6 kommentarer:

  1. Denne ser rett og slett fantastisk ut ;-)

    SvarSlett
  2. Looks great! but how did you get the "svor" crisp on top?

    SvarSlett
  3. If you manage to raise the temperature at the end, it will normally, (?), be crisp, but i have to admit that this time, i put the "svor" facing down some minutes at the end ;-)

    SvarSlett
  4. Thanks for your answer. I was thinking I might have to do that - as long as I don't use the oven - that is admitting defeat! My Norwegian mother-in-law says it is not possible on the Weber, but as a South African I love to grill everything. Your blog is great - I will try other recipes, the pulled pork looks amazing

    SvarSlett
  5. Hvor lenge har du de på grillen? Så vanvittig godt ut.
    Jeg truer med å lage julemiddagen på grillen i år. Men greit å kjøre en testrunde først. Hvis ikke blir jeg vel arveløs...

    SvarSlett
  6. Ser at det er rett i overkant av 3 timer mellom bilde nr. 2 og bilde nr. 3.

    Jeg stemmer for grillet ribbe til jul og ta gjerne en testrund.., jeg hadde en testrunde på en liten ribbe her om dagen som jeg hadde tenkt å kjøle ned og spise kald som pålegg.., den ble spist opp før den ble kald.. :-)

    SvarSlett