torsdag 8. mars 2012

Beef Wellington


Det ser ut som at jeg har bakt brød, men dette er en nesten ferdig Beef Wellington hvor jeg har fulgt en av Gordon Ramsey´s filmer/oppskrifter på Youtube.


Begynner med sopp, salt og pepper i en food processor.


Kjører soppen til en fin puré.


Steker puréen i en tørr stekepanne for å koke ut mest mulig av væsken som er i soppen.


En nydelig storfe ytrefilét på 1,5 kg som jeg skal skjære i biter...


Oppfyring av grillen.


Bruning av biffene. (Såkalt "lukking av porene").


En av biffene klar for den videre prosessen. (Ligger på plastfolie for å forenkle rulling litt senere).


Smøres inn med engelsk sennep.


Parmaskinke.


Et lag av soppen.


Biffen legges på.


Rulles stramt sammen og legges i kjøleskap.


Butterdeig kjevles ut, vispet egg langs kanten og biffen legges på.


Også denne pakkes stramt sammen og tilbake i kjøleskapet.


Biffene smøres med vispet egg, lag noen striper i overflaten med en sløv kniv for pynt, dryss med flaksalt og legg på grillen ved indirekte varme 170-200 grader. (Det er plasser et termometer i den ene biffen).


Ved 55 grader kjernetemperatur ser biffene slik ut og lukter helt fantastisk.


Her servert med litt fløtegratinerte poteter, men den kunne like godt blitt servert med grønnsaker/salat og litt god saus.



.

4 kommentarer: