Det ser ut som at jeg har bakt brød, men dette er en nesten ferdig Beef Wellington hvor jeg har fulgt en av Gordon Ramsey´s filmer/oppskrifter på Youtube.
Begynner med sopp, salt og pepper i en food processor.
Kjører soppen til en fin puré.
Steker puréen i en tørr stekepanne for å koke ut mest mulig av væsken som er i soppen.
En nydelig storfe ytrefilét på 1,5 kg som jeg skal skjære i biter...
Oppfyring av grillen.
Bruning av biffene. (Såkalt "lukking av porene").
En av biffene klar for den videre prosessen. (Ligger på plastfolie for å forenkle rulling litt senere).
Smøres inn med engelsk sennep.
Parmaskinke.
Et lag av soppen.
Biffen legges på.
Rulles stramt sammen og legges i kjøleskap.
Butterdeig kjevles ut, vispet egg langs kanten og biffen legges på.
Også denne pakkes stramt sammen og tilbake i kjøleskapet.
Biffene smøres med vispet egg, lag noen striper i overflaten med en sløv kniv for pynt, dryss med flaksalt og legg på grillen ved indirekte varme 170-200 grader. (Det er plasser et termometer i den ene biffen).
Ved 55 grader kjernetemperatur ser biffene slik ut og lukter helt fantastisk.
Her servert med litt fløtegratinerte poteter, men den kunne like godt blitt servert med grønnsaker/salat og litt god saus.
.
VAKKERT !
SvarSlettSå helt utrolig godt ut.
SvarSlettTakk, og det var godt :-)
SvarSlettLikte ikke så godt plastsmaken, men ellers veldig god!
SvarSlett