Det ser ut som at jeg har bakt brød, men dette er en nesten ferdig Beef Wellington hvor jeg har fulgt en av Gordon Ramsey´s filmer/oppskrifter på Youtube.

Begynner med sopp, salt og pepper i en food processor.

Kjører soppen til en fin puré.

Steker puréen i en tørr stekepanne for å koke ut mest mulig av væsken som er i soppen.

En nydelig storfe ytrefilét på 1,5 kg som jeg skal skjære i biter...

Oppfyring av grillen.

Bruning av biffene. (Såkalt "lukking av porene").

En av biffene klar for den videre prosessen. (Ligger på plastfolie for å forenkle rulling litt senere).

Smøres inn med engelsk sennep.

Parmaskinke.

Et lag av soppen.

Biffen legges på.

Rulles stramt sammen og legges i kjøleskap.

Butterdeig kjevles ut, vispet egg langs kanten og biffen legges på.

Også denne pakkes stramt sammen og tilbake i kjøleskapet.

Biffene smøres med vispet egg, lag noen striper i overflaten med en sløv kniv for pynt, dryss med flaksalt og legg på grillen ved indirekte varme 170-200 grader. (Det er plasser et termometer i den ene biffen).

Ved 55 grader kjernetemperatur ser biffene slik ut og lukter helt fantastisk.

Her servert med litt fløtegratinerte poteter, men den kunne like godt blitt servert med grønnsaker/salat og litt god saus.

.
VAKKERT !
SvarSlettSå helt utrolig godt ut.
SvarSlettTakk, og det var godt :-)
SvarSlettLikte ikke så godt plastsmaken, men ellers veldig god!
SvarSlett