Svinenakke inneholder endel godsaker, (fett), og blir derfor godt og saftig.
2,9 kg. svinenakke uten ben:
Svinenakken deles slik at den blir to flate filéter:
Det ene stykket er krydret med salt og pepper, den andre biten er krydret med bbq-krydder:
BBQ-saus for å pensle kjøttet når det grilles og for å ha på ris/poteter osv ved servering. (Oppskrift nederst).
Salat/tomat med olje, salt og pepper. (Revet parmesan for tomatene).
Kjøttet lagt på grillen for indirekte grilling:
De siste 20 minuttene er bbq-saus påført 4-5 ganger og kjøttet snudd like ofte.
Gjennomskåret. (Svinekjøtt bør ha en kjernetemperatur rundt 75 grader).
Ser nydlikt ut Arild, Ska kje vurdera å bli chef da?! jaja, Konå e vel fornøyde då tenke eg! ;-)
SvarSlettTakk for det, svinenakke er fantastisk mat :-)
SvarSlettFår ikke håpe at du blir skuffet dersom jeg ikke blir chef helt enda ;-)