fredag 18. februar 2011

Svinenakke


Svinenakke inneholder endel godsaker, (fett), og blir derfor godt og saftig.


2,9 kg. svinenakke uten ben:


Svinenakken deles slik at den blir to flate filéter:


Det ene stykket er krydret med salt og pepper, den andre biten er krydret med bbq-krydder:


BBQ-saus for å pensle kjøttet når det grilles og for å ha på ris/poteter osv ved servering. (Oppskrift nederst).


Salat/tomat med olje, salt og pepper. (Revet parmesan for tomatene).


Kjøttet lagt på grillen for indirekte grilling:


De siste 20 minuttene er bbq-saus påført 4-5 ganger og kjøttet snudd like ofte.


Gjennomskåret. (Svinekjøtt bør ha en kjernetemperatur rundt 75 grader).


Det er servert:


BBQ-Saus:
1 glass Weber original bbq-saus
3-4 ss worhestershiresaus
3-4 ss HP-saus
6-8 ss akasiehonning
1 ts knust hvitløk




2 kommentarer:

  1. Ser nydlikt ut Arild, Ska kje vurdera å bli chef da?! jaja, Konå e vel fornøyde då tenke eg! ;-)

    SvarSlett
  2. Takk for det, svinenakke er fantastisk mat :-)

    Får ikke håpe at du blir skuffet dersom jeg ikke blir chef helt enda ;-)

    SvarSlett